Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – AZSV

Flevo Boys moet zichzelf herpakken nadat de club voor de vierde keer op rij een uitnederlaag moest slikken. Afgelopen weekend was RKAV Volendam met 2-1 te sterk, waardoor Flevo Boys zich nog niet definitief veilig heeft gespeeld. Er staan nog vijf competitieduels op het programma, waarvan Flevo Boys er drie thuis speelt. Te beginnen komende zaterdag om 15.00 uur tegen nummer vijf AZSV.

In de beginfase tegen Volendam kreeg Flevo Boys de beste kansen om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en dat deed het met goed voetbal. Flevo Boys-trainer Arjen Postma gaf aan genoten te hebben van een geweldige tegenstander. Na een halfuur werd het 1-0 en nog voor rust lag ook de 2-0 in het net. Volendam bleek effectiever, terwijl Flevo Boys dus zeker niet kansloos was.

Snel na de pauze werd het weer spannend toen invaller Ron Janzen uit een corner de 2-1 aantekende. Het spel ging vervolgens op en neer. Flevo Boys zocht naar de aansluitingstreffer, maar ook Volendam kreeg kansen in deze boeiende wedstrijd. Het gevaar van Flevo Boys leidde helaas niet tot de 2-2 en zo verloren de Emmeloorders de vierde uitwedstrijd op rij. Het was bovendien de vierde nederlaag in vijf duels.

Hakbal

De volgende tegenstander van Flevo Boys is AZSV, dat drie van de laatste vijf duels won. Zaterdag rekende de ploeg uit Aalten in eigen huis af met Buitenpost, het werd 2-1. De winnende treffer viel in de slotfase toen spits Rik van der Eerden scoorde met een fraaie hakbal. Door de overwinning staat AZSV nu vijfde met 42 punten.

Hattrick

Eerder dit seizoen boekte Flevo Boys tegen AZSV de eerste uitoverwinning van het seizoen. Het duel op 6 november eindigde in 2-4. Timon Rorije was de grote man bij Flevo Boys die middag. Hij zorgde hoogstpersoonlijk voor een 0-2 voorsprong bij rust. In de tweede helft leek het echter nog mis te gaan toen Rorije en Janzen allebei een eigen doelpunt maakten en de stand ineens 2-2 werd. Gelukkig stelden Rorije en invaller Giedo de Weert orde op zaken en won Flevo Boys alsnog met 2-4.

Goede richting

Omdat de ploegen onderin de Hoofdklasse B de laatste weken punten blijven pakken is nummer acht Flevo Boys vijf duels voor het einde nog niet zeker van handhaving dit seizoen. Het gat met plek dertien, een nacompetitieplaats, is slechts vijf punten. Dat is geen marge waarbij je rustig achterover kunt leunen. Er zijn dus nog wel wat punten nodig. Komende zaterdag kan tegen AZSV een eerste stap in de goede richting worden gezet.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 mei 2022