Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – AZSV

Nadat het winterweer ervoor zorgde dat de eerste wedstrijd na de winterstop voor Flevo Boys nog werd afgelast, kon er afgelopen zaterdag dan toch gestart worden aan de tweede competitiehelft. Voor Flevo Boys een wedstrijd om al snel te vergeten, gezien het resultaat: een 1-0 nederlaag uit bij Sparta Nijkerk. Komende zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd van 2019. Op Sportpark Ervenbos komt nummer zes AZSV uit Aalten op bezoek.

Eerder dit seizoen ging Flevo Boys thuis onterecht onderuit tegen Sparta Nijkerk, omdat het zeker een puntje had verdiend. Dat kwam er toen niet, omdat na iets minder dan een kwartier de bal in het net lag voor Sparta Nijkerk en dat het enige doelpunt van de wedstrijd bleek.

Afgelopen zaterdag duurde het in het koude Nijkerk iets langer voor de openingstreffer viel, maar opnieuw was Flevo Boys de ploeg die deze goal moest slikken. Na minder dan een half uur was het Leon Broekhof die met een fraaie kopbal de thuisploeg op 1-0 zette. En dus moest Flevo Boys opnieuw in de achtervolging. Dat ging echter moeizaam. Flevo Boys zette wel druk, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Sterker nog, de beste kansen waren voor Sparta Nijkerk. Maar omdat ook die niet werden benut, bleef het lang spannend. Uiteindelijk trok Flevo Boys toch aan het kortste eind en verloor het de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Uitstekende vorm

Doordat er door de helft van de wedstrijden in de Hoofdklasse B afgelopen weekend een streep ging vanwege het winterweer, is er een wat vertekende ranglijst. Flevo Boys bezet door de nederlaag in Nijkerk nu de achtste plaats met 22 punten. Twee plekken daarboven staat de tegenstander van komende zaterdag, AZSV. De ploeg uit Aalten heeft drie punten meer dan Flevo Boys én een wedstrijd minder gespeeld. AZSV speelde dit jaar nog helemaal niet, want de geplande wedstrijden tegen DETO Twenterand en Excelsior’31 van de afgelopen twee weekenden werden allebei afgelast. En daarom heeft de ploeg nog geen gelegenheid gekregen om de uitstekende vorm van de laatste maanden van 2018 door te zetten. De laatste vier wedstrijden voor de winterstop wist AZSV namelijk allemaal te winnen.

Eerder in Aalten

Eerder dit seizoen speelden Flevo Boys en AZSV ook al tegen elkaar in de competitie. Op Sportpark de Villekamp won Flevo Boys op 29 september met 0-1. Dit betekende voor AZSV destijds de eerste nederlaag van het seizoen, nadat daarvoor onder meer drie keer achter elkaar was gewonnen. Flevo Boys kende in dat duel een sterke openingsfase, maar vergat zichzelf te belonen met een treffer. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, maar ook daar stond het vizier niet op scherp. Tien minuten na rust brak Johan Tiems namens Flevo Boys de wedstrijd open, na een mooie individuele actie scoorde hij de 0-1. AZSV ging in de slotfase nog op zoek naar een punt, maar vond dat niet.

Het doel

Na de valse start van 2019 wil Flevo Boys komende zaterdag voor eigen publiek de eerste zege van de tweede seizoenshelft pakken. Dit moet bijdragen aan het doel van de ploeg om zo snel mogelijk de degradatiezone ver achter zich te laten en als promovendus een nieuw seizoen in de Hoofdklasse veilig te stellen. De wedstrijd begint komende zaterdag op het klassieke tijdstip van 14:30 uur, al moeten we nog wel één slag om de arm houden. Als er op zeer korte termijn namelijk nog een sneeuwbui over Emmeloord trekt, kan het zomaar zijn dat ook het kunstgras van Flevo Boys onder een witte laag wordt bedekt en er zaterdag geen bal gaat rollen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 februari 2019