Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – AVV Swift

Even dacht Flevo Boys de derde overwinning van het seizoen bij te kunnen schrijven, maar in de slotfase ging het tegen CSV Apeldoorn helemaal mis. De teleurstelling na de zure 3-2 nederlaag is heel groot, omschrijft trainer Arjen Postma. Toch zal de knop weer omgezet moeten worden in aanloop naar de volgende wedstrijd. En dat is geen makkelijke. Komende zaterdag om 15.00 uur is koploper AVV Swift de tegenstander.

Het zat Flevo Boys op bezoek in Apeldoorn soms ook niet mee. Na vijf minuten kregen de Emmeloorders geen strafschop na een vermeende overtreding op Johan Tiems en tien minuten later raakte diezelfde Tiems de lat in zijn poging voor de 0-1 te zorgen. In plaats daarvan viel de openingstreffer aan de andere kant, toen Cem Köse de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong zette. Een flinke tegenvaller voor Flevo Boys na een prima eerste helft.

Na de pauze zat de lat Flevo Boys opnieuw in de weg, dit keer bij een poging van Timon Rorije. Daarna werd de druk verder opgevoerd in de jacht op de gelijkmaker, maar het duurde nog even voordat deze zou vallen. Zo’n twintig minuten voor tijd was het raak via Rorije: 1-1. Niet lang daarna kwam Flevo Boys via Tiems zelfs op een 1-2 voorsprong en leek het de drie punten over de streep te kunnen trekken. Het liep echter totaal anders.

Ramp

Tien minuten voor tijd kwam CSV Apeldoorn terug tot 2-2, opnieuw scoorde Köse. En dus leken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel. Diep in blessuretijd kreeg Apeldoorn echter nog een vrije trap en tot overmaat van ramp voor Flevo Boys viel deze bal binnen via Rik Vlutters, waardoor CSV alsnog met 3-2 won. Een totaal onnodige en onverdiende nederlaag voor Flevo Boys, maar wel de realiteit.

Koploper

Flevo Boys, dat nu elfde staat op de ranglijst, moet komende zaterdag de rug zien te rechten in een thuiswedstrijd tegen AVV Swift. De club uit Amsterdam is de koploper van de Vierde divisie B met vijftien punten uit zes wedstrijden, evenveel als nummer twee DHSC. Swift won dit seizoen vijf keer: van Buitenpost, Genemuiden, SDV Barneveld, WV-HEDW en afgelopen weekend van d’Olde Veste. Alleen van Eemdijk werd verloren.

Vorig seizoen

Zowel Flevo Boys als Swift wist vorig seizoen één van hun twee onderlinge ontmoetingen te winnen. In Emmeloord trok Swift in februari dit jaar aan het langste eind: 1-3. In dat duel vielen alle goals in de eerste helft. Namens Flevo Boys scoorde Thomas Potters uit een mooie vrije trap. In Amsterdam won Flevo Boys door treffers van Yumé Ramos en Ayoub Lakhloufi begin juni met 1-2, dit was op de laatste speeldag.

Weer door

“Je krijgt niet altijd wat je verdient”, schreef trainer Arjen Postma op social media na de nederlaag tegen CSV Apeldoorn. Volgens hem was het voetballend de beste wedstrijd van Flevo Boys dit seizoen. Daarom was de teleurstelling na het verlies ook zo groot. Het is iets waar Flevo Boys niet te lang in kan blijven hangen, want zaterdag wacht alweer het volgende duel. En tegen koploper Swift zal volle focus nodig zijn om een resultaat te halen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 5 oktober 2022