Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – AVV Swift

Na een paar maanden stilstand gaat voor Flevo Boys de bal eindelijk weer rollen in de Hoofdklasse B. Nu de coronaregels zijn versoepeld gaat de competitie weer verder, met als doel om ook helemaal uitgespeeld te worden. Het voelt misschien als de start van een nieuw seizoen, maar voor Flevo Boys wacht komende zaterdag ‘gewoon’ speelronde elf. AVV Swift uit Amsterdam is de tegenstander op Sportpark Ervenbos.

De laatste keer dat Flevo Boys een competitiewedstrijd afwerkte was op 6 november vorig jaar. De ploeg won toen met 2-4 op bezoek bij AZSV. In de drie speelronden daarna regende het afgelaste wedstrijden bij zo’n beetje alle clubs in de Hoofdklasse B. Voor Flevo Boys gingen de duels tegens Swift, SC Genemuiden en RKAV Volendam allemaal niet door vanwege coronabesmettingen. Vervolgens werd het complete amateurvoetbal stilgelegd na het ingaan van de aangescherpte maatregelen.

Volledig uitspelen

Nu gaat de competitie dus weer verder. Het doel van de KNVB is om het seizoen volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie om promotie of degradatie. Vanaf komend weekend wordt er gestart met het afwerken van inhaalwedstrijden. Het is de bedoeling dat de tweede competitiehelft halverwege maart begint. Die duurt tot begin juni. Daarna volgt de nacompetitie die tot eind juni zal duren. De districtsbeker komt te vervallen.

Corona

Wedstrijden kunnen straks niet meer onbeperkt worden afgelast vanwege corona. Clubs in de Hoofdklasse mogen na overleg met de KNVB maximaal één keer uitstel aanvragen voor een duel vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.

Minste duels

Van alle clubs in de Hoofdklasse B heeft Flevo Boys tot nu toe de minste wedstrijden gespeeld. Door de drie afgelaste wedstrijden van voor de corona-onderbreking staat de teller nu op tien duels. Dat leverde vijf overwinningen, één gelijkspel en vier nederlagen op, waardoor Flevo Boys op de zesde plaats staat met zestien punten. Afgelopen zaterdag oefende Flevo Boys tegen Go Ahead Kampen en won het spectaculair met 3-4.

De tegenstander van komende zaterdag, Swift, heeft elf wedstrijden gespeeld en staat nu elfde op de ranglijst met twaalf punten. De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen dateren van het seizoen 2019/2020. In Emmeloord werd het destijds 0-0 en in Amsterdam eindigde het duel in 1-1. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tussen Flevo Boys en Swift niet gespeeld vanwege het vroegtijdig stopzetten van de competitie.

Publiek

Goed nieuws voor de fans! Er mag weer publiek aanwezig zijn bij wedstrijden in het amateurvoetbal, al gelden er nog wel enkele voorwaarden. En dus kunnen er zaterdag op Sportpark Ervenbos weer mensen langs de lijn staan als Flevo Boys om 15.00 uur aftrapt. Het is de vraag welke stempel corona gaat drukken op het vervolg van de competitie. Voor nu is het vooral fijn dat er weer gevoetbald mag worden. Laten we hopen dat dat ook zo blijft.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 februari 2022