Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – ASV De Dijk

Het wordt beter en beter: de seizoenstart van Flevo Boys. Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer achter elkaar gewonnen, waardoor de koppositie in de Hoofdklasse B werd gepakt. Aan Flevo Boys nu de taak om zo lang mogelijk bovenaan de ranglijst te blijven staan. Komende zaterdag wacht de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen ASV De Dijk, een club die juist een dramatische start kent.

Flevo Boys stond afgelopen weekend tegen Buitenpost met enkele nieuwe namen aan de aftrap, omdat niet iedereen volledig fit was. De start was goed en de Emmeloorders konden meteen twee kansen noteren, één bal werd zelfs net voor de lijn weggehaald. In de loop van de eerste helft werd het allemaal wat minder en dus was het niet verrassend dat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de pauze sloeg Flevo Boys toe. Twee minuten na rust opende Yander Zandbergen de score: 0-1. Het lukte Flevo Boys daarna niet om door te drukken, ondanks dat het wel kansen kreeg. Omdat ook Buitenpost hun mogelijkheden onbenut liet, bleef het lang spannend. Een kwartier voor tijd veranderde dat toen Flevo Boys via invaller Robin Zuidema de 0-2 aantekende. Duel beslist. Daarna was het een kwestie van het doelsaldo opschroeven en dat gebeurde. Via invaller Yumé Ramos en een eigen doelpunt van Buitenpost werd de stand nog opgehoogd naar uiteindelijk 0-4. Die zege was, zeker op basis van de tweede helft, terecht.

Dramatische start

Door deze ruime overwinning is Flevo Boys nu nog de enige ploeg in de Hoofdklasse B met de volle buit na drie competitiewedstrijden en dus is het koploper. De volgende tegenstander vinden we juist terug aan de andere kant van de ranglijst: de laatste plaats. Dit gaat om ASV De Dijk uit Amsterdam. Zij verloren dit seizoen al hun wedstrijden en maakten zelfs nog geen enkel doelpunt. ASV De Dijk verloor met 0-3 van AZSV, met 3-0 van SDC Putten en afgelopen weekend thuis met 0-3 van NSC Nijkerk. Een dramatische seizoenstart dus.

Ruime uitslag

De laatste keer dat Flevo Boys en ASV De Dijk elkaar troffen was vorig seizoen in Amsterdam. Het duel in Emmeloord werd niet meer gespeeld nadat de competitie vanwege het coronavirus was afgebroken. In de hoofdstad zette Flevo Boys een ruime uitslag neer: 1-5. Bij rust stond het 0-2 door doelpunten van Timon Rorije en Bjorn Adams. Die voorsprong bouwde Flevo Boys in de tweede helft uit door goals van Ramos en Rorije. De Dijk deed een kwartier voor tijd nog iets terug, waarna Ivar Span de eindstand op 1-5 bepaalde. Flevo Boys eindigde de wedstrijd overigens wel met tien man na een rode kaart voor Tomas Boer.

Favoriet

De ploegen waar Flevo Boys tot dusver tegen speelde zijn allemaal teams die worden gerekend tot de degradatiekandidaten (DETO, Noordscheschut en Buitenpost). Wedstrijden die Flevo Boys geacht werd te winnen en dat dus ook deed. Die punten kun je beter maar alvast binnen hebben. ASV De Dijk is ook een ploeg waar Flevo Boys van zou moeten kunnen winnen, zeker gezien de start van beide ploegen dit seizoen. Flevo Boys is de favoriet en kan komende zaterdag voor eigen publiek laten zien hoe het met die rol omgaat.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma 

Door Peter Santbergen - 22 september 2020