Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – ASV De Dijk

Na een weekend rust hervat Flevo Boys komende zaterdag om 15.00 uur de competitie met een duel op Sportpark Ervenbos tegen ASV De Dijk. Bij winst op de Amsterdammers zet Flevo Boys de uitstekende reeks in thuiswedstrijden verder door en blijft het meedraaien in de top van de Hoofdklasse B.

foto’s: Annelies Klompe

De laatste wedstrijd die Flevo Boys speelde was het thuisduel met Buitenpost van 16 oktober. In die ontmoeting begon Flevo Boys goed en zorgde het ook voor de eerste dreiging. Helaas leidde dat niet tot doelpunten, onder meer omdat Johan Tiems een grote kans liet liggen. Buitenpost werd daarna iets sterker, maar zag Flevo Boys vlak voor rust toch op voorsprong komen. Na een schitterende lange bal van achteruit werkte Timon Rorije koelbloedig af: 1-0.

Direct na rust was Flevo Boys die voorsprong echter weer kwijt toen Buitenpost toesloeg uit een hoekschop en de stand op 1-1 bracht. Wat volgde was een slordige fase met veel fouten aan beide kanten en weinig kansen. Een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest. Toch trok Flevo Boys de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. In de slotfase was het Yumé Ramos die de verlossende 2-1 maakte en Flevo Boys zo opnieuw drie punten bezorgde.

Niet onderschatten

Met een totaal van dertien punten is Flevo Boys terug te vinden op de vijfde plaats in de Hoofdklasse B met slechts vijf punten achterstand op de twee koplopers Genemuiden en Urk. Komend weekend wacht voor Flevo Boys een krachtmeting met laagvlieger ASV De Dijk. De club uit Amsterdam staat met acht punten op een veertiende plaats. Dat zou aan het einde van het seizoen nacompetitie betekenen. Toch moet De Dijk niet onderschat worden. In hun laatste wedstrijd pakten zij namelijk een punt tegen koploper Urk, het werd 0-0.

Overtuigend

De laatste keer dat Flevo Boys en ASV De Dijk elkaar in de competitie troffen was vorig seizoen, op 26 september 2020 in Emmeloord. Het was op dat moment een duel tussen koploper Flevo Boys en hekkensluiter De Dijk. Flevo Boys won overtuigend met 4-0. Voor de pauze was het duel al beslist, want door goals van Yander Zandbergen en twee treffers van Aran Nijboer ging Flevo Boys met een 3-0 voorsprong de rust in. Twintig minuten voor tijd bepaalde Timon Rorije de eindstand op 4-0.

Twee gezichten

Voor Flevo Boys is het vooralsnog een seizoen met twee gezichten: thuis en uit. Buiten Emmeloord werd er tot dusver slechts één punt gepakt, terwijl in eigen huis alles werd gewonnen en twaalf punten werden verzameld. De vraag is hoelang deze reeks blijft duren, maar dat zullen we deze zaterdag gaan zien. Bij winst op De Dijk houdt Flevo Boys aansluiting met de bovenste plekken op de ranglijst. Maar bij puntverlies kan het ook weer flink wat plaatsen zakken, omdat alle clubs na acht gespeelde potjes nog dicht bij elkaar in de buurt staan.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 26 oktober 2021