Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Ajax (av)

Uitgerust en klaar voor de start. Na de zomerstop begint voor Flevo Boys dit weekend het nieuwe voetbalseizoen. De oefenwedstrijden zijn achter de rug, nu is het tijd voor het echte werk. Met een aantal nieuwe gezichten in de selectie en met bekende en nieuwe tegenstanders. Flevo Boys trapt het seizoen af in eigen huis. Op Sportpark Ervenbos komt de amateurtak van Ajax op bezoek.

Een van de meest opvallende veranderingen dit seizoen is de naam van de competitie. De Hoofdklasse B is verleden tijd en vervangen door de Vierde Divisie. Flevo Boys vindt zichzelf terug in de Vierde Divisie B, met opnieuw in totaal zestien teams. Acht tegenstanders kwam Flevo Boys vorig seizoen ook al tegen: SC Genemuiden, AZSV, Berkum, Buitenpost, AVV Swift, Eemdijk, DETO en HZVV.

De overige teams zijn nieuw. Dit zijn CSV Apeldoorn, WV-HEDW, SDV Barneveld, Huizen, Ajax, d’Olde Veste en DHSC. Zij komen in de plaats van de gepromoveerde clubs Urk en RKAV Volendam en degradanten SDC Putten, ONS Sneek, NSC Nijkerk en Noordscheschut. ASV De Dijk handhaafde zich, maar is ingedeeld in de Vierde Divisie A.

Nieuwe aanwinsten

Een groot deel van de ploeg die vorig seizoen zevende werd, is gebleven bij Flevo Boys. Wel trokken topscorer Yumé Ramos en creatieveling Younes El Ghamarti de deur in Emmeloord achter zich dicht, en vertrok Kelt Jager naar de VS. Maar zoals altijd kent de selectie bij de start van het nieuwe seizoen ook een aantal nieuwe gezichten.

Nieuwelingen bij Flevo Boys zijn keeper Marco Vicente, verdedigers Willem Huizing en Thom Bos,  en aanvaller Gerben Visser. Eerder was ook aanvaller Sicco Bouwer gestrikt, maar vanwege een langdurige blessure ging er later alsnog een streep door zijn komst, waarna Visser werd vastgelegd. Ook eigen jongens: Maarten Mesu, Coen Hommema en Jelle Brands komen de selectie versterken.

Ajax naar Emmeloord

Flevo Boys opent het nieuwe seizoen thuis tegen Ajax. Voor de duidelijkheid, het gaat uiteraard om de amateurtak van de Amsterdamse profclub. Ajax was de laatste jaren steeds terug te vinden in de Derde Divisie, maar degradeerde afgelopen seizoen. Het eindigde als zeventiende, met slechts twee punten minder dan de veilige veertiende plaats en moet het nu dus een niveau lager gaan proberen. Bekende spelers in de selectie van Ajax zijn onder meer oud-profs Rydell Poepon, Lesly de Sa en Dico Koppers.

Voorbereiding

Flevo Boys kende een goede generale repetitie voor het duel met Ajax door afgelopen zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding te winnen. Op bezoek bij WHC in Wezep werd het 2-3. In dat duel kwam Flevo Boys op een 0-2 voorsprong door twee treffers van Johan Tiems. Na rust werd die voorsprong echter weer weggegeven. Uiteindelijk bezorgde Robin Zuidema met een afstandsschot Flevo Boys alsnog de overwinning. Ajax sloot de voorbereiding af met een 4-4 gelijkspel tegen Hollandia.

Historisch

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wat we van Flevo Boys kunnen verwachten, zal natuurlijk nog moeten blijken. Op basis van oefenwedstrijden kunnen immers nog niet veel conclusies getrokken worden. Het seizoen begint zaterdag om 15.00 uur in ieder geval met een fraai affiche, waarin Flevo Boys meteen de eerste drie punten wil bijschrijven. Historisch wordt de wedstrijd sowieso, omdat de nieuwe Vierde Divisie het levenslicht ziet. Laten we hopen dat het het startsein wordt voor veel spektakel.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 22 augustus 2022