Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – FC Zuidlaren

De ongeslagen start van het seizoen is voor Flevo Boys na zes wedstrijden ten einde. Na drie overwinningen in de beker en drie in de competitie was het Drachtster Boys dat afgelopen weekend voor de eerste nederlaag zorgde. Flevo Boys wil snel de knop omzetten op weg naar de volgende wedstrijd. Komende zaterdag om 15.00 uur staat er een uitwedstrijd in de beker tegen derdeklasser FC Zuidlaren op het programma.

Foto: Annalies Klompe

Flevo Boys begon als koploper aan de thuiswedstijd tegen Drachtster Boys afgelopen weekend, maar wist zichzelf dit keer geen vliegende start te bezorgen. Thomas Potters kreeg na een paar minuten een grote mogelijkheid, maar benutte deze niet. De eerste kans van Drachtster Boys was daarentegen wel raak en zo stond het na twintig minuten 0-1. Dit betekende de eerste tegentreffer van Flevo Boys deze competitie. Het was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was Flevo Boys slordig aan de bal en had het moeite met Drachtster Boys, dat goed verdedigde en eenvoudig overeind bleef. De Friezen kwamen na iets meer dan een uur zelfs op 0-2, waardoor de klus voor Flevo Boys alleen nog maar lastiger werd. Oud-speler Saïd Hassan hielp een handje door een kwartier voor tijd een eigen doelpunt te maken en zo voor de 1-2 te zorgen. Hierdoor werd de slotfase nog spannend, maar Flevo Boys creëerde uiteindelijk te weinig om nog de gelijkmaker te forceren.

Gezakt

Door de eerste nederlaag van het seizoen zakte Flevo Boys op de ranglijst van de eerste naar de derde plaats. KHC is de nieuwe koploper, met als enige nog de volle buit na vier duels. Op plek twee staat Go Ahead Kampen, dat net als Flevo Boys negen punten heeft, maar wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Flevo Boys is op zaterdag 28 oktober op bezoek bij hekkensluiter FC Burgum, dat nog nul punten heeft.

Bekerclash

Eerst wacht voor Flevo Boys een wedstrijd in de eerste ronde van de noordelijke districtsbeker. Tegenstander is FC Zuidlaren uit Drenthe. Die club speelt twee niveaus lager dan Flevo Boys, namelijk in de Derde klasse C. Na vier wedstrijden bezet Zuidlaren daar de zesde plaats met zes punten. Er werd twee keer gewonnen en twee keer verloren. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg in eigen huis met 1-3 van koploper VV Helpman uit Groningen.

Flevo Boys kende een probleemloze voorronde van de districtsbeker. In de poulefase werd afgerekend met SC Emmeloord, VENO en VVI. Het werd achtereenvolgens 0-6, 6-0 en 2-0. FC Zuidlaren won in hun poule met 2-8 van BSVV en met 0-6 van Damacota en speelde met 2-2 gelijk tegen VAKO. Bij de loting werden Flevo Boys en Zuidlaren vervolgens aan elkaar gekoppeld. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Wenakkers in Drenthe.

Herstellen

Ondanks de nederlaag tegen Drachtster Boys kent Flevo Boys een goede competitiestart. Al had het de ongeslagen reeks natuurlijk liever nog wat langer volgehouden. In de bekerwedstrijd van komende zaterdag krijgt het de kans om zich te herstellen van de eerste misstap. Tegen FC Zuidlaren zal Flevo Boys de favoriet zijn en moet het de volgende ronde zien te bereiken.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 18 oktober 2023