Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing FC Burgum – Flevo Boys

Vol vertrouwen maakt Flevo Boys zich op voor de hervatting van de competitie. En dat is ook niet zo gek als je in de vorige wedstrijd tien doelpunten hebt gemaakt. Na een zeer overtuigend bekerduel wacht voor Flevo Boys komende zaterdag om 15.00 uur een uitwedstrijd in Friesland. Tegenstander is hekkensluiter FC Burgum, dat na vier wedstrijden nog nul punten heeft.

Foto: Annalies Klompe

De bekerwedstrijd van afgelopen weekend tegen derdeklasser FC Zuidlaren werd op het laatste moment verplaatst naar Emmeloord, omdat de velden in Drenthe waren afgekeurd. De toeschouwers op Sportpark Ervenbos moesten al snel hun telraam tevoorschijn halen om de score bij te kunnen houden. Bij rust stond het al 6-0 door treffers van Jelle Brands, Jelmer Dijkman, Wouter van der Velden, Johan Tiems, Thomas Potters en Richard Stoelwinder.

Na rust ging Flevo Boys op jacht naar meer goals. Met succes, want het haalde de dubbele cijfers. Dit was mede te danken aan de scoringsdrift van Wouter van der Velden. Hij maakte er na de pauze nog drie en trof in totaal dus vier keer doel. Ook Aran Nijboer nam een treffer voor zijn rekening. Bij een stand van 9-0 kreeg Zuidlaren een strafschop en dit leverde nog een eretreffer op. Het betekende een eindstand van 10-1 en voor Flevo Boys een plek in de volgende bekerronde.

Iets goed te maken

Na de monsterscore in de districtsbeker moet het vizier nu weer op de competitie. En daarin heeft Flevo Boys wat goed te maken, nadat het twee weken geleden in eigen huis verloor van Drachtster Boys (1-2). Dat was toen de eerste nederlaag van het seizoen, waardoor Flevo Boys de koppositie kwijtraakte en zakte naar de derde plaats. Al is dat na slechts vier gespeelde wedstrijden natuurlijk niet iets om je zorgen over te maken.

Hekkensluiter

Deze zaterdag reist Flevo Boys af naar Friesland voor een ontmoeting met FC Burgum. Zij werden vorig seizoen met een ruime voorsprong kampioen in de Tweede klasse K. Maar het nieuwe seizoen is voor de promovendus vrij dramatisch begonnen. De eerste vier wedstrijden werden namelijk allemaal verloren. Dit gebeurde tegen Blauw Wit’34 (1-3), ONS Sneek (4-1), d’Olde Veste (2-5) en KHC (2-1). Met nul punten en veertien tegendoelpunten bezet FC Burgum dan ook de laatste plaats op de ranglijst.

Stappen vooruit

Trainer Arjen Postma zal tegen Zuidlaren tot de conclusie zijn gekomen dat het met het scorend vermogen van zijn ploeg wel goed zit. Iets waar Flevo Boys vorig seizoen juist meer moeite mee had. Nu is het zaak om dat vertrouwen vast te houden en verdere stappen vooruit te zetten. Tegen nummer laatst FC Burgum moet de nederlaag tegen Drachtster Boys worden weggespoeld en de goede start van de competitie weer worden opgepakt.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 25 oktober 2023