Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Excelsior’31 – Flevo Boys

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gaf Flevo Boys het einde van de competitie afgelopen zaterdag nog een stukje extra glans. Nadat een week eerder handhaving al werd bereikt door een punt tegen Staphorst werd er nu met 3-0 gewonnen van nummer voorlaatst DETO Twenterand. Komende zaterdag wacht op de laatste speeldag een uitwedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen, dat nog kampioen kan worden. Daarna kan voor Flevo Boys de volledige focus op de bekerfinale, thuis tegen VEV’67 op zaterdag 8 juni.

DETO was zaterdag de betere ploeg in de openingsfase. Zij moesten ook wel, aangezien ze nog verwikkeld zijn in de strijd om handhaving. Echt grote kansen leverde dat overwicht van de bezoekers overigens niet op en Flevo Boys bleef verdedigend goed overeind. Na die goede start van DETO kwam Flevo Boys beter in de wedstrijd en ontstond een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen hoopten vanaf de stip op voorsprong te komen, maar aan weerszijden werd een claim voor een penalty door de scheidsrechter weggewuifd. De ruststand was dan ook 0-0. Wat in de eerste helft niet lukte, kreeg Flevo Boys vijf minuten na de pauze wel voor elkaar: scoren. Timon Rorije vond Aran Nijboer aan de rechterkant en die gaf Madih Doufikar middels een voorzet de gelegenheid om af te drukken voor de 1-0.

Deze stand bleef lang op het bord staan en daarom bleef het op papier een wedstrijd. DETO slaagde er echter niet in kansen te creëren, waardoor Flevo Boys niet in gevaar kwam. Desondanks was het oppassen, omdat elk klein kansje voor de degradatiekandidaat de gelijkmaker zou kunnen betekenen. Twintig minuten voor tijd besliste Flevo Boys de wedstrijd via Frank Post, die de 2-0 aantekende. Diezelfde Post verdubbelde zijn totaal in deze wedstrijd vijf minuten voor tijd met een kopbal en zette de einstand daarmee op 3-0. De Emmeloorders kregen daarna nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar deze werden niet verzilverd. De simpele overwinning bracht Flevo Boys op een totaal van 36 punten. Dat is met nog één duel te spelen al één punt meer dan in het hele vorige seizoen dat Flevo Boys in de Hoofdklasse speelde en met 35 punten uiteindelijk via de nacompetitie degradeerde. DETO blijft voorlaatste en speelt op de laatste speeldag de kraker tegen WHC, dat één punt meer heeft. DETO moét dan winnen om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Kampioenskans

Voor Flevo Boys ligt de focus sinds de handhaving van twee weken geleden op de bekerfinale van zaterdag 8 juni tegen VEV’67 uit Leek. Voordat het zover is, wacht dit weekend eerst nog de slotwedstrijd van het seizoen tegen Excelsior’31. In tegenstelling tot Flevo Boys heeft de ploeg uit Rijssen nog alles om voor te spelen, want het zou nog kampioen kunnen worden. De huidige koploper is Sparta Nijkerk met 62 punten, Excelsior’31 staat tweede met 61 punten en Staphorst staat met 60 punten op de derde plaats. Excelsior’31 won afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter SVZW met 1-2. Hielke Penterman boog met twee treffers in een tijdsbestek van vier minuten de 1-0 achterstand om in drie punten en hield zo de titelkansen in leven. Sparta Nijkerk speelt zaterdag uit tegen nummer vijf ACV en Staphorst neemt het thuis op tegen CSV Apeldoorn. Een spannende slotdag is gegarandeerd.

Eerder in Emmeloord

In de laatste speelronde van 2018 troffen Flevo Boys en Excelsior’31 elkaar ook, maar dan in Emmeloord. Excelsior reisde als koploper af naar Flevoland, terwijl Flevo Boys na een serie minder resultaten wat was weggezakt op de ranglijst. Ondanks dat het vertrouwen bij Flevo Boys broos was, won de ploeg wel verrassend met 2-0 van de lijstaanvoerder. Timon Rorije kopte tien minuten voor rust een voorzet van Arnoud Post tegen de touwen en een kwartier voor tijd gooide Johan Tiems de wedstrijd in het slot. Op basis van de eerste helft waarin Excelsior’31 beter was, was de overwinning van Flevo Boys niet verdiend, maar op basis van de tweede helft wel. Het leverde Flevo Boys in ieder geval een uitstekend einde van het jaar op.

Feestje verpesten

De doelstelling van Flevo Boys voorafgaand aan het seizoen was handhaving. Als promovendus is dat ook niet meer dan logisch. Dat dit doel twee duels voor het einde als was bereikt, is een groot compliment waard. Tel daarbij op dat Flevo Boys opnieuw in de bekerfinale staat en dus weer een prijs kan pakken en je kunt spreken van een geslaagd seizoen. Komende zaterdag kan dat seizoen op competitiegebied positief worden afgesloten tegen een ploeg die de titel nog kan pakken. Flevo Boys kan dat feestje dus verpesten, maar zal tegelijkertijd toch vooral al denken aan het feestje dat het op zaterdag 8 juni zelf hoopt te vieren.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 22 mei 2019