Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Eemdijk – Flevo Boys

Soms duurt een wedstrijd net iets te lang en Flevo Boys weet daar alles van. De ploeg leek op weg naar een verdiende 1-1 tegen SC Genemuiden, maar door een doelpunt diep in blessuretijd ging een punt aan de thuisploeg voorbij. Een zure nederlaag, waardoor Flevo Boys is gezakt tot onder de nacompetitiestreep. Komende zaterdag staat een lastige uitwedstijd op het programma. Dan wacht een trip naar koploper Eemdijk.

Het was maar goed dat de zon scheen op Sportpark Ervenbos, want van het voetbal in de eerste helft werden de supporters niet warm. Veel kansen vielen er aan beide kanten niet te noteren. Bij Flevo Boys kregen Thomas Potters en Gerben Visser kleine mogelijkheden, maar de 0-0 stand leek bij rust op het bord te blijven staan. Genemuiden besloot echter anders, want vlak voor de pauze werd het alsnog 0-1. In de zestien kwam de bal voor de voeten van Rens van Benthem terecht en hij opende de score.

Lege handen

Na rust zette Flevo Boys aan en werd het duel steeds leuker. Het duurde tot de 65ste minuut voordat de verdiende gelijkmaker viel na een fraaie aanval. Thomas Potters nam een voorzet van invaller Timon Rorije in één keer op de slof en schoot stijlvol raak: 1-1. Flevo Boys had daarna kansen op meer, zo raakte Rorije nog de lat, maar het leek uit te gaan draaien op een gelijkspel.

Maar diep in blessuretijd zette Genemuiden nog een keer aan, kreeg Flevo Boys de bal niet weg en na matig verdedigen schoot Matthias Breman de 1-2 binnen. Flevo Boys bleef zodoende weer met lege handen achter, het is de zevende nederlaag in elf duels. De club staat nu dertiende, een plek die aan het einde van het seizoen play-offs tegen degradatie betekent.

Op schot

Deze zaterdag om 14.30 uur gaat Flevo Boys op bezoek bij Eemdijk. Die ploeg is koploper met 27 punten. Het won het vaakst van alle teams (9 keer) en maakte de meeste goals (32 treffers). Afgelopen weekend won Eemdijk in een doelpuntrijk duel van hekkensluiter d’Olde Veste. Het werd 3-5, waarbij het vlak na rust al 0-4 stond. Eemdijk verloor dit seizoen pas twee keer, dat was tegen CSV Apeldoorn (4-2) en Buitenpost (1-0). Eemdijk is overigens al weken op schot. In de laatste vier wedstrijden werd gewonnen met 0-5, 0-5, 6-0 en dus 3-5.

Comeback

Flevo Boys kan zich vasthouden aan het duel dat het vorig seizoen speelde op bezoek bij Eemdijk. Toen wonnen de Emmeloorders met 2-3. In die wedstrijd kwam Flevo Boys twee keer op achterstand, maar wist het alsnog te winnen. Grote man was spits Yumé Ramos die twee goals maakte, waarvan de winnende vlak voor tijd. De andere treffer kwam van verdediger Kelt Jager. De thuiswedstrijd die Flevo Boys vorig seizoen tegen Eemdijk speelde eindigde minder goed, toen wonnen de gasten uit Bunschoten-Spakenburg met 0-3.

Bonuspunten

Afgezien van de kansloze 5-0 nederlaag tegen Huizen verliest Flevo Boys dit seizoen nooit met ruime cijfers. Er zit ook een deel pech bij. Soms vallen uitslagen net de verkeerde kant op, zoals afgelopen zaterdag het geval was. Voordat de winterstop aanbreekt zijn er nog vier wedstrijden waarin Flevo Boys de weg omhoog in kan zetten. Een overwinning op bezoek bij de prima presterende koploper Eemdijk zouden bonuspunten zijn.

Voorbeschouwing door Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 15 november 2022