Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Eemdijk – Flevo Boys

Voor de tweede wedstrijd op rij bleef Flevo Boys afgelopen zaterdag ongeslagen in de Hoofdklasse B, al werd er opnieuw niet gewonnen. Op het eigen Sportpark Ervenbos eindigde het tegen Swift zoals het begon, namelijk in 0-0. Komend weekend wacht de lastige uitwedstrijd tegen Eemdijk. Zij speelden vorig jaar nog een niveau hoger in de Derde Divisie, maar zijn dit seizoen net als Flevo Boys slecht begonnen.

Op basis van de eerste helft had Flevo Boys afgelopen zaterdag de eerste drie punten van het seizoen verdiend. De thuisploeg kreeg de beste kansen en had voor de thee eigenlijk al op een 2-0 voorsprong moeten staan. Madih Doufikar kwam na een kwartier alleen voor het doel te staan na een bal die breed werd gespeeld, maar helaas lukte het hem niet om de 1-0 aan te tekenen. Hij kreeg de bal namelijk niet goed onder controle vanwege een lastige stuit en schoot in het zijnet. Vlak daarna had ook Ivar Span de openingstreffer op zijn schoen na een voorzet van Yumé Ramos. Hij schoot de bal echter op de paal. Zo bleef het tegen de verhouding in 0-0 bij rust.

Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht, zoals in de slotfase van de eerste helft ook al het geval was. In de loop van de tweede helft werd Swift iets dreigender in aanvallend opzicht. Met een aantal snelle spelers voorin probeerden de Amsterdammers met strakke voorzetten voor het doel gevaar te stichten en een aantal keer ging dat maar net goed voor Flevo Boys. Echt honderd procent kansen leverde het echter niet op. Flevo Boys zakte steeds meer in en had moeite om iets te creëren. Ramos had nog voor een mooie schietkans kunnen zorgen, maar hij durfde een volley niet aan en zag de bal naast het doel rollen. In de absolute slotfase nam Flevo Boys geen risico’s meer en kreeg het het punt waar het recht op had.

Niet lekker

Door dat punt tegen koploper Swift staat Flevo Boys nu met twee punten uit drie duels op de veertiende plaats in de Hoofdklasse B. Het houdt alleen de nog puntloze ploegen ASV De Dijk en DETO Twenterand onder zich. Aankomend tegenstander Eemdijk is het seizoen eveneens niet lekker begonnen. Afgelopen seizoen werd de ploeg vijftiende in de Derde Divisie en volgde degradatie, maar terug in de Hoofdklasse B hebben ze al twee keer verloren. Op de openingsspeeldag won SDC Putten in eigen huis met 1-0. Eemdijk won de week daarna wel met 2-0 van Purmersteijn, maar verloor afgelopen weekend met 2-0 uit bij Genemuiden. Eemdijk heeft daardoor slechts drie punten en staat twaalfde.

De vorige keer

De laatste keer dat Flevo Boys en Eemdijk elkaar troffen in de competitie was in het seizoen 2016/2017. De punten werden dat jaar eerlijk verdeeld. Eemdijk won thuis met 3-2. Voor Flevo Boys scoorden toen Frank Post en Timon Rorije. Het leek lange tijd gelijk te gaan eindigen, maar tien minuten voor tijd trok Eemdijk de zege alsnog naar zich toe. Flevo Boys boekte thuis ook een overwinning op Eemdijk, dit keer werd het 3-0. William de Boer was de grote man met twee treffers en ook Rorije kwam op het scorebord. Eemdijk maakte dat na afloop van het seizoen overigens weinig uit. Die ploeg werd namelijk keurig negende, terwijl Flevo Boys tijdens de nacompetitie degradeerde.

Scoren

Beide ploegen snakken naar een overwinning. Eemdijk zou als Derde Divisie-degradant dit seizoen op een niveau lager moeten kunnen meestrijden om de titel, maar dat loopt nog allesbehalve volgens plan. En Flevo Boys wil snel uit de degradatiezone weg en niet te lang op die hatelijke nul blijven staan als het gaat om overwinningen. Voor Flevo Boys ligt het probleem voorlopig voorin, omdat de ploeg in drie duels slechts één keer wist te scoren. Komende zaterdag zou een mooi moment zijn om daar een oplossing voor te vinden en drie punten mee terug naar Emmeloord te nemen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 18 september 2019