Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing d´Olde Veste – Flevo Boys

De topwedstrijden volgen elkaar in rap tempo op in de Eerste klasse I. Nadat de kraker tegen ONS Sneek voor Flevo Boys net een paar seconden te lang duurde, staat komende zaterdag om 15.00 uur de volgende interessante krachtmeting op het programma. Koploper Flevo Boys reist dan af naar Steenwijk voor een ontmoeting met nummer vijf d’Olde Veste. Het verschil tussen beide clubs is slechts twee punten.

Foto: Annalies Klompe

Flevo Boys en ONS Sneek – de nummers 1 en 3 van de ranglijst – waren afgelopen zaterdag aan elkaar gewaagd. De eerste dreiging kwam van Flevo Boys en resulteerde na iets meer dan twintig minuten in de 1-0 van Younes El Ghamarti, die even later geblesseerd naar de kant moest. Het lukte Flevo Boys in het restant van de eerste helft niet om de voorsprong uit te bouwen en vlak voor rust sloeg ONS Sneek aan de andere kant wel toe: 1-1.

Na rust kregen zowel Johan Tiems als Wouter van der Velden grote kansen op de tweede treffer, maar die viel niet. Vervolgens kreeg aanvoerder Frits Dantuma rood nadat de scheidsrechter in eerste instantie geel trok. Toch kwam Flevo Boys met tien man op 2-1 nadat Van der Velden een kwartier voor tijd een snelle aanval afrondde. Het ondertal van Flevo Boys leek de overwinning over de streep te trekken, maar ONS Sneek scoorde in de allerlaatste seconden nog uit een corner en bracht zo de eindstand op 2-2.

Spanning bovenin

Het puntverlies heeft niet direct gevolgen voor de ranglijst. Flevo Boys blijft koploper, omdat concurrent KHC verloor. Flevo Boys heeft nu één punt meer dan de nummers 2, 3 en 4 en twee punten meer dan de nummer 5. Op dit moment staat d’Olde Veste op die vijfde plaats en dat is komende zaterdag de tegenstander van Flevo Boys. d’Olde Veste won afgelopen weekend de topper tegen KHC met 0-1.

Ongeslagen reeks

Net als Flevo Boys degradeerde d’Olde Veste vorig seizoen uit de Vierde divisie. De club uit Steenwijk begon het nieuwe seizoen met een dikke 5-1 nederlaag op bezoek bij Broekster Boys, maar is sindsdien ongeslagen. d’ Olde Veste won van Drachtster Boys (3-1), FC Burgum (2-5) en KHC (0-1) en speelde gelijk tegen ONS Sneek (1-1) en Blauw Wit’34 (0-0). Met elf punten uit zes duels draait d’ Olde Veste keurig bovenin mee.

Vorig seizoen troffen Flevo Boys en d’ Olde Veste elkaar ook in de competitie, toen dus een niveau hoger in de Vierde divisie B. De uitwedstrijd in Steenwijk eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dit gebeurde op de laatste speeldag. De ontmoeting tussen beide clubs in Emmeloord eindigde in een 4-2 overwinning voor Flevo Boys. Thomas Potters maakte in dat duel drie treffers. Het andere doelpunt van Flevo Boys werd gemaakt door Aran Nijboer.

Goede zaken

Na de wedstrijd tegen ONS Sneek werd bekend dat trainer Arjen Postma zijn contract bij Flevo Boys heeft verlengd en ook de komende jaren voor de groep zal staan. Met Flevo Boys beleeft hij een sterke start van de nieuwe competitie, waarin alles bovenin dicht in elkaars buurt staat. Met een overwinning in de kraker tegen d’ Olde Veste zou Flevo Boys daarom goede zaken kunnen doen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 november 2023