Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing DHSC – Flevo Boys

De knop om en weer door. Dat is het doel van Flevo Boys nadat de gewenste start van het nieuwe seizoen er afgelopen zaterdag niet kwam. In eigen huis bleek Ajax nipt met 0-1 te sterk. Die nederlaag moet komend weekend worden weggespoeld tijdens de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Flevo Boys gaat op bezoek in Utrecht, waar om 14.00 uur DHSC de tegenstander is.

Flevo Boys had zichzelf tegen Ajax een droomstart kunnen bezorgen, maar slaagde er niet in om twee grote kansen binnen vijf minuten te verzilveren. Een poging van Aran Nijboer werd van de lijn gehaald en Marc Reussing zag zijn kopbal op de lat belanden. Na iets minder dan een halfuur scoorde Flevo Boys alsnog, maar de treffer van Johan Tiems werd afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieuze beslissing, omdat de bal via de voet van een Ajax-speler leek te komen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gingen met 0-0 de rust in.

De tweede helft was van een matig niveau en grote kansen vielen er niet te noteren. Met een aantal debutanten binnen de lijnen probeerde Flevo Boys het duel naar zich toe te trekken, maar het leek lange tijd uit te gaan draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Helaas sloeg Ajax in de slotfase alsnog toe. Tristan Buis zorgde twee minuten voor tijd met een schot in de korte hoek voor de 0-1 en dat bleek ook de eindstand. Flevo Boys is nu de nummer elf van de ranglijst, voor wat het waard is na één speelronde.

Uitstekend begin

Komende zaterdag staat voor Flevo Boys de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Tegenstander is DHSC uit Utrecht, beter bekend als de amateurclub van oud-prof Wesley Sneijder. DHSC eindigde vorig seizoen als elfde in de Hoofdklasse A, met slechts één punt voorsprong op de nacompetitieplaatsen tegen degradatie.

DHSC begon het avontuur in de Vierde divisie afgelopen weekend uitstekend met een 1-3 overwinning op bezoek bij d’ Olde Veste in Steenwijk. Na vier minuten was het al 0-1 voor de gasten, maar vlak voor rust werd de stand gelijk getrokken. Die 1-1 bleef lang op het bord staan, maar door goals in minuut 82 en 90 trok DHSC de zege alsnog naar zich toe. De club mag zichzelf na de openingsspeeldag de nummer drie van de competitie noemen.

Promoties

Flevo Boys en DHSC speelden in de competitie nog niet eerder tegen elkaar. De Utrechters klommen de laatste jaren steeds verder omhoog op de voetballadder. Een paar seizoenen terug speelde de club nog in de Tweede klasse. De jaren daarna waren succesvol met promoties naar de Eerste klasse en de Hoofdklasse.

Vertrouwen

Net als vorig jaar is Flevo Boys het seizoen dus begonnen met een nederlaag. Toen herstelde de club zich echter meteen door in het tweede duel wel de volle buit te pakken. Dat is een scenario waar de club nu opnieuw voor zal gaan. Het spel in met name de eerste helft tegen Ajax kan vertrouwen geven. Flevo Boys creëerde een aantal grote kansen en gaf weinig tot niks weg in defensief opzicht. Met die combinatie kan zaterdag de jacht op de eerste driepunter worden voortgezet.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 31 augustus 2022