Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing DETO Twenterand – Flevo Boys

Het lijkt een eeuwigheid geleden: zaterdag 7 maart. Het was de laatste keer dat Flevo Boys in competitieverband een bal rond liet gaan, voordat de coronacrisis een streep zette door de verdere plannen. Maar komende zaterdag is het eindelijk zover en ontwaakt de Hoofdklasse B uit de veel te lange noodgedwongen zomerstop. Flevo Boys trapt het nieuwe seizoen af in Vriezenveen met een uitduel tegen DETO Twenterand.

We kunnen in aanloop naar het nieuwe seizoen natuurlijk nog lang stilstaan bij de vorige afgebroken editie. Maar we kunnen het ook niet doen. Flevo Boys werd dertiende, voor zover dat iets uitmaakte, en bleef na besluit van de KNVB in de Hoofdklasse. In de zomermaanden werd een blik nieuwe spelers opengetrokken, een succesvolle oefencampagne afgewerkt en de eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Arjen Postma werd na penalty’s (de eindstand was 0-0) gewonnen van Hollandia, wat een plek in de volgende voorronde van de KNVB-beker opleverde.

Andere namen

Komende zaterdag wacht dus de start van een nieuw seizoen in de Hoofdklasse B, een competitie waar weinig aan is veranderd. Van de zestien teams zijn er drie nieuw. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Staphorst, ACV en Purmersteijn verdwenen. ONS Sneek, AZSV en VV Noordscheschut nemen hun plaats in. ONS Sneek komt over uit de Derde Divisie, AZSV stapte over vanuit de Hoofdklasse A en Noordscheschut maakte een stapje omhoog vanuit de Eerste klasse E.

Nieuwe gezichten

Flevo Boys start het seizoen met een hoop nieuwe gezichten, zowel qua spelers als technische staf. Belangrijkste wijziging: Arjen Postma is Kevin Waalderbos komen vervangen als trainer. Hij kwam over van Zeerobben uit Harlingen. Oude bekende Bennie Vissers, die jarenlang succesvol trainer was van Flevo Boys 2, wordt de assistent van Postma.

Ook een flink aantal spelers is nieuw. Zo werden in de zomerse periode onder meer Frits Dantuma, Said Hassan, Robin Zuidema, Volken Huisman, Kelt Jager, Ron Janzen en Yander Zandbergen aangetrokken. Daar staat wel tegenover dat er ook meerdere spelers uit Emmeloord vertrokken. Dit waren onder meer de broers Frank en Arnoud Post, Rodney Rosink, Bjorn Adams, Lars Klijnstra, Madih Doufikar en Aron Strengholt: veel spelers die de laatste jaren de vaste basis van Flevo Boys vormden.

Comeback

De nieuwe selectie kende dus een goede vuurdoop afgelopen zaterdag door verder te gaan in het toernooi om de KNVB-beker. Dit lukte mede door toedoen van penaltykiller Fariz Mesud, die wel is gebleven. De eerste opponent in de nieuwe competitie is DETO Twenterand uit Vriezenveen. Afgelopen seizoen stond het uitduel met DETO gepland voor 16 mei, maar die werd vanwege de coronacrisis niet meer gespeeld. Thuis in Emmeloord was de uitslag een 2-2 gelijkspel. Flevo Boys kwam in die wedstrijd terug van een 0-2 achterstand. De treffers die die comeback mogelijk maakten waren van Timon Rorije en Marcel Schaapman.

Prettig gevoel

Flevo Boys kende een goede voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar. In de oefencampagne werden mooie resultaten neergezet en samen met het eerste bekersucces zorgt dit voor vertrouwen in aanloop naar de openingsspeeldag. Aan de nieuwe lichting spelers de taak om het seizoen in ieder geval beter te beginnen dan de vorige keer. Toen volgde een dikke 4-0 nederlaag en een laatste plaats na speelronde 1. Maar los van het resultaat zal het komende zaterdag sowieso een prettig gevoel zijn: na maanden rolt de bal eindelijk weer in de competitie. Nu hopen dat dat zo blijft.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 september 2020