Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing DETO – Flevo Boys

Het is nog even wachten op de eerste overwinning van Flevo Boys in 2023. Twee weken geleden tegen SV Huizen was de start goed, maar werd er desondanks met 1-4 verloren. Na een weekend rust reist Flevo Boys komende zaterdag in de strijd om handhaving af naar Vriezenveen. Daar wacht om 14.45 uur een ontmoeting met nummer vier DETO.

foto: Annalies Klompe

In de laatste wedstrijd die Flevo Boys speelde, op 11 februari, kende het een droomstart. Supporters hadden nog niet met hun ogen geknipperd of de 1-0 stond al op het scorebord. In de eerste minuut werkte Thom Bos de openingstreffer binnen nadat een vrije trap van Thomas Potters eerst nog door de keeper was gered. Flevo Boys verzuimde daarna om verder uit te lopen via Aran Nijboer en Johan Tiems. Hun pogingen troffen geen doel.

In plaats daarvan kreeg de ploeg de deksel op de neus. De eerste kans van Huizen was na achttien minuten raak: 1-1. En in de slotfase van de eerste helft gaf Flevo Boys het helemaal weg. Een onnodige overtreding zorgde voor een strafschop en daarmee de 1-2 en bijna direct daarna leverde een vrije trap de 1-3 op. Na rust nam Flevo Boys wat meer risico, maar tot grote kansen en doelpunten leidde dit niet. Er viel nog één treffer en dat was de 1-4.

Concurrentie pakt punten

Flevo Boys staat nog altijd veertiende in de Vierde divisie B. In de vorige speelronde zag het bijna alle concurrenten punten pakken. Berkum won verrassend van koploper Eemdijk en hekkensluiter d’Olde Veste pakte drie punten tegen DETO. Ook SDV Barneveld en CSV Apeldoorn boekten een resultaat. Het verschil met de veilige twaalfde plaats is voor Flevo Boys nu vier punten, terwijl het gat met de laatste plaats slechts twee punten bedraagt.

Nog niet gewonnen

Komende zaterdag staat er een bezoek aan DETO op het programma. Die ploeg staat na negentien wedstrijden op de vierde plaats met 31 punten. Er werd negen keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Net als Flevo Boys wist DETO in 2023 nog niet te winnen in de competitie. Na de winterstop speelde het twee keer achter elkaar met 2-2 gelijk, tegen Eemdijk en SDV Barneveld. De twee duels daarna werden verloren, tegen WV-HEDW (2-3) en d’Olde Veste (4-1).

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen pakte Flevo Boys een punt in de thuiswedstrijd tegen DETO. Op Sportpark Ervenbos eindigde het treffen in de vijfde speelronde in 2-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. DETO kwam in de tiende minuut na rust op 0-1, maar direct daarna herstelde Flevo Boys die schade via Robin Zuidema. Vrijwel uit het niets kwam DETO vervolgens op 1-2, maar in de slotfase redde Thom Bos een punt door de 2-2 binnen te koppen.

Geen gemakkelijke klus

Nu de concurrenten onderin punten blijven pakken is het voor Flevo Boys zaak om dat voorbeeld te gaan volgen. Het gat met de ploegen boven de streep mag immers niet te groot worden, anders is het straks misschien onoverbrugbaar. Zaterdag zal het tegen DETO geen gemakkelijk klus worden. Die ploeg mag dan net als Flevo Boys qua resultaten in mindere vorm verkeren, het blijft de nummer vier van de ranglijst.

Om met een positieve statistiek af te sluiten: Flevo Boys is de laatste drie uitwedstrijden ongeslagen. Dat geeft hoop in aanloop naar het bezoek aan Overijssel dit weekend.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 21 februari 2023