Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing DETO – Flevo Boys

Flevo Boys blijft de goede vorm vasthouden en klimt steeds verder op de ranglijst. Afgelopen dinsdag werd Noordscheschut in een inhaalduel verslagen met 2-0, waardoor Flevo Boys voor de derde keer achter elkaar won en zo doorstootte naar plek zes. Komend weekend kan een aanval worden gedaan op de vijfde plaats. Dan speelt Flevo Boys om 14.45 uur het uitduel tegen DETO in Vriezenveen

Op basis van de ranglijst was Flevo Boys de torenhoge favoriet in het thuisduel met Noordscheschut en het maakte die verwachtingen waar. In de eerste helft lukte het de hekkensluiter uit Drenthe nog om de score op 0-0 te houden, maar na de pauze sloeg Flevo Boys toe. Dat deed het via Yumé Ramos, die in de eerste 45 minuten ook al voor de meeste dreiging zorgde.

Drie minuten na rust schoot Ramos op aangeven van Johan Tiems de 1-0 binnen. En de spits zorgde na iets meer dan een uur ook voor de verdubbeling van de voorsprong en daarmee de drie punten. Ramos maakte tot dusver veertien treffers dit seizoen en staat daarmee ruim bovenaan de topscorerslijst. Na de duels tegen NSC Nijkerk en ONS Sneek betekende het voor Flevo Boys de derde zege achter elkaar. De ploeg staat nu zesde met 28 punten.

Niet in actie

Een plekje onder Flevo Boys vinden we de tegenstander van komende zaterdag: DETO. Het verschil is twee punten, al heeft Flevo Boys wel een wedstrijd meer gespeeld. DETO kwam dinsdag tijdens het inhaalprogramma niet in actie en speelde afgelopen zaterdag ook niet. Toen werd het duel tegen SDC Putten afgelast vanwege corona. De laatste wedstrijd die DETO speelde was op 12 maart thuis tegen ASV De Dijk. DETO won met 1-0.

Grootste overwinning

Eerder dit seizoen, op 2 oktober, boekte Flevo Boys thuis in Emmeloord een 4-0 overwinning op DETO. Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van Tiems en Rorije. In de tweede helft werd die voorsprong verder uitgebreid door treffers van Ramos en opnieuw Rorije. De 4-0 tegen DETO is tot nu toe de grootste overwinning die Flevo Boys dit seizoen wist te boeken.

Vijfde plaats?

De resultaten van Flevo Boys waren geregeld wisselvallig dit seizoen. Nu heeft de ploeg eindelijk een goede reeks te pakken na drie zeges op rij en dat wil het natuurlijk zo lang mogelijk vol zien te houden. Winst op DETO is dus uiteraard het doel. Bij een overwinning zou Flevo Boys de vijfde plaats in handen kunnen nemen. Al is het daarbij wel afhankelijk van het resultaat van concurrent AZSV, dat de lastige uitwedstrijd tegen nummer vier Eemdijk speelt.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 23 maart 2022