Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Flevo Boys weet weer wat winnen is. Na drie nederlagen op rij werd afgelopen weekend thuis met 1-0 gewonnen van AZSV. Een wedstrijd waarin het grote probleem van Flevo Boys dit seizoen weer duidelijk werd: scoren. Met een beetje mazzel hadden er nog zes treffers voor de Emmeloorders kunnen vallen. Met eindelijk weer drie punten op zak reist Flevo Boys komende zaterdag af naar Friesland voor een ontmoeting met Buitenpost.

Binnen een minuut had Flevo Boys tegen AZSV al toe kunnen slaan, maar oog in oog met de keeper wist Johan Tiems deze dikke kans niet te verzilveren. Na een halfuur kwam de voorsprong voor de thuisploeg er alsnog toen Timon Rorije een strafschop benutte nadat er hands was gemaakt. Het was de vijfde treffer voor de topscorer van Flevo Boys. Die 1-0 was ook de ruststand. Tegenstander AZSV stond weliswaar vierde, maar speelde matig en wist nauwelijks kansen te creëren.

Kansenregen

Na de pauze volgde een ware kansenregen voor Flevo Boys, waarbij de één nog groter was dan de ander. Zowel Tiems als Rorije ging alleen op de keeper af, maar zij scoorden niet. Ook Willem Huizing en invaller Gerben Visser kregen de bal er niet in. En toen Yander Zandbergen vlak voor tijd voor een leeg doel naast schoot werd duidelijk dat een tweede treffer nooit zou vallen. Daardoor maakte Flevo Boys het zichzelf onnodig moeilijk, omdat AZSV kans bleef houden op een resultaat.

Gelukkig stond de verdediging van Flevo Boys als een huis en werd tijdens het slotoffensief van AZSV een reeks vijandige ballen weggewerkt. Waar Flevo Boys de laatste weken vaak alsnog de deksel op de neus kreeg, gebeurde dat nu niet. De 1-0 werd vastgehouden en die overwinning was meer dan terecht vanwege het prima spel. Flevo Boys staat nu twaalfde op de ranglijst met aansluiting bij de lange middenmoot.

Uitstekende vorm

Door de winst van Flevo Boys raakte AZSV de vierde plaats in de Vierde divisie B kwijt. Die is nu voor Buitenpost en dat is komende zaterdag de tegenstander van Flevo Boys. De club uit Friesland is in uitstekende vorm en won de laatste vier competitiewedstrijden. Er werden zeges geboekt op achtereenvolgens Eemdijk (1-0), SDV Barneveld (1-2), WV-HEDW (4-1) en afgelopen weekend uit tegen d’Olde Veste (0-1). Buitenpost wordt getraind door voormalig Flevo Boys-coach Willem Brouwer.

Vorig seizoen

De uitwedstrijd tegen Buitenpost ging vorig seizoen verloren voor Flevo Boys. In april van dit jaar maakte Mike Visser namens de Friezen de enige treffer en werd het 1-0. In eigen huis wist Flevo Boys vorig seizoen wel van Buitenpost te winnen. Op Sportpark Ervenbos werd het 2-1. Rorije opende in de eerste helft de score, maar die voorsprong werd snel na rust weer weggegeven. Spits Yumé Ramos maakte vlak voor tijd alsnog de winnende treffer.

Hoop

Flevo Boys kan vertrouwen putten uit het feit dat het zaterdag tegen AZSV een flinke reeks kansen wist te creëren en in verdedigend opzicht nagenoeg niks weggaf. Bovendien bleek dat de ploeg wel degelijk overwinningen over de streep kan trekken en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen. Hopelijk kan zaterdag om 14:30 uur op bezoek bij Buitenpost de goede lijn worden doorgetrokken.

Voorbeschouwingen door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 november 2022