Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Flevo Boys slaagde er afgelopen zaterdag niet in om 2020 goed te beginnen. De neutrale toeschouwer in Assen kreeg waar voor z’n geld, maar Flevo Boys bleef na het duel tegen ACV met lege handen achter: 4-2. Komend weekend moeten de drie punten wel gepakt worden in de degradatiekraker tegen hekkensluiter Buitenpost, dat afgelopen weekend slechts zeventig minuten voetbalde.

Vooraf wist Flevo Boys dat het een lastige middag zou gaan worden, gezien de vierde positie van ACV op de ranglijst en de wisselvallige prestaties van Flevo Boys zelf voor de winterstop. Het begin in Assen was ook niet echt hoopgevend, want na zeven minuten had Justin Mulder de thuisploeg al op voorsprong geschoten. Flevo Boys rechtte echter snel de rug en kwam via een fraai stiftje van Johan Tiems een paar minuten later weer op 1-1. Flevo Boys bleef daarna overeind en leek met een gelijke stand de rust te gaan halen, zeker toen vlak voor de pauze een treffer van ACV wegens buitenspel werd afgekeurd. Een minuut na die annulering scoorde Marco van der Heide (ex-Flevo Boys) echter alsnog de 2-1.

De leuke eerste helft kreeg na rust een vervolg, al was dat niet zo plezierig voor Flevo Boys. Tien minuten na de thee breidde ACV via Matthijs Hardijk de voorsprong namelijk uit: 3-1. Het leek zoals wel vaker dit seizoen opnieuw een teleurstellende middag voor Flevo Boys te gaan worden, maar een paar minuten na die 3-1 maakte Tiems uit het niets de aansluitingstreffer en gaf Flevo Boys zo toch nog wat hoop. Die hoop vervloog alleen wel weer vrij snel toen Ezra Schrijver zo’n vijf minuten later de marge weer twee maakte: 4-2. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Flevo Boys moedig om nóg een keer terug te komen, maar de kansjes die het kreeg werden niet verzilverd, zoals wel vaker dit seizoen.

Gestaakt

Door de nederlaag blijft Flevo Boys op de twaalfde plaats staan en verzuimde het weg te lopen bij de concurrentie onderin. Daar werden wisselende resultaten geboekt afgelopen zaterdag. DETO Twenterand verloor met 2-5 van Staphorst, Purmersteijn ging met 0-2 onderuit tegen Genemuiden, maar ASV De Dijk won met 0-1 van SDC Putten. Flevo Boys keek echter vooral met een schuin oog naar hekkensluiter Buitenpost, aangezien dat de eerstvolgende tegenstander is. Die ploeg zag de wedstrijd tegen NSC Nijkerk na zeventig minuten gestaakt worden na een opstootje, twee rode kaarten en aanmerkingen op de scheidsrechter. NSC stond toen 2-0 voor. Het restant van het duel wordt later ingehaald.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen troffen Flevo Boys en Buitenpost elkaar al in Emmeloord, dit gebeurde eind september in de vijfde speelronde. Voor Flevo Boys werd het een mooie middag, want het won op eigen veld met 4-0. Het betekende voor Flevo Boys destijds de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Timon Rorije en Yumé Ramos waren de matchwinners door allebei twee treffers voor hun rekening te nemen, waarvan de laatste drie in de tweede helft vielen.

Op de helft

Na de wedstrijd tegen ACV is de competitie in de Hoofdklasse B precies op de helft en dus is Buitenpost het eerste team dat Flevo Boys dit seizoen voor de tweede keer gaat treffen. Het duel van komende zaterdag is een hele belangrijke voor Flevo Boys, gezien het feit dat Buitenpost onderaan staat en het dus bij uitstek een gelegenheid voor de Emmeloorders is om een overwinning te pakken. Flevo Boys zal zich willen herstellen van de nederlaag tegen ACV, terwijl het de vraag is hoe Buitenpost zich opstelt na de gestaakte wedstrijd tegen NSC. Buitenpost is in tegenstelling tot Flevo Boys overigens nog minder in vorm: de laatste zes duels gingen namelijk allemaal verloren. Aan Flevo Boys de taak om die serie te verlengen en zelf de eerste driepunter van het nieuwe jaar te pakken.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 21 januari 2020