Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Broekster Boys – Flevo Boys

Flevo Boys kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Na twee wedstrijden staat de ploeg van trainer Arjen Postma op twee overwinningen. Na de winst op Alcides in de eerste uitwedstrijd werd afgelopen weekend tegen Jubbega ook het eerste thuisduel met een zege afgesloten. In de derde speelronde wacht komende zaterdag een bezoek aan Friesland. Tegenstander om 14.30 uur is Broekster Boys, dat wisselvallig is begonnen.

Foto: Annalies Klompe

Als je jezelf niet weet te belonen, kun je het jezelf onnodig moeilijk maken. Dat merkte Flevo Boys afgelopen zaterdag tegen Jubbega. Na kansen voor Younes El Ghamarti opende Flevo Boys na een kwartier via Jelmer Dijkman de score, na een mooie assist van Gianni Gieskens. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, zonder dat beide teams grote kansen wisten te creëren. Flevo Boys ging dan ook met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de pauze had Jubbega meer de bal en zocht het naar de gelijkmaker. Maar Flevo Boys hield de poort achterin goed dicht. Toch bleef het heel lang 1-0, waardoor Jubbega hoop bleef houden op een resultaat.

Een kwartier voor tijd kreeg Flevo Boys meerdere kansen op de 2-0, maar die treffer viel pas een paar minuten voor tijd via Wouter van der Velden. Daarmee was het verzet van Jubbega gebroken en liep Flevo Boys in de blessuretijd via het tweede doelpunt van Dijkman nog uit naar een eindstand van 3-0.

Misgelopen

Door de tweede overwinning van het seizoen blijft Flevo Boys op de tweede plaats staan in de Eerste klasse I. SV Marum heeft ook zes punten, maar een doelpunt meer gescoord en is daardoor koploper. Komende zaterdag speelt Flevo Boys in de derde speelronde een uitwedstrijd tegen Broekster Boys.

De club uit Damwoude is al een aantal jaren op dit niveau actief en liep vorig seizoen nipt promotie mis. In de Eerste klasse F eindigde Broekster Boys toen als derde, op slechts drie punten van kampioen VV Pelikaan S.

Wisselvallig

Dit seizoen is Broekster Boys wisselvallig begonnen. In de eerste speelronde schoot het werkelijk uit de startblokken door met 5-1 te winnen van d’Olde Veste. Die stand stond in de eerste helft al op het scorebord.

Afgelopen zaterdag verliep het juist heel anders voor de Friezen. Toen verloor het op bezoek bij KHC uit Kampen met 4-0. Hierdoor bezet Broekster Boys nu de zevende plaats op de ranglijst met drie punten. Maar dat zegt na twee wedstrijden natuurlijk nog weinig.

Veelbelovend

De start van het nieuwe seizoen is voor Flevo Boys dus veelbelovend. Twee overwinningen, zes goals en nul tegendoelpunten. Het is het begin dat je als ploeg wilt hebben in de jacht op promotie. Nu is het zaak om die goede vorm vast te houden en de sterke reeks ook in de uitwedstrijd tegen Broekster Boys door te zetten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 5 oktober 2023