Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Berkum – Flevo Boys

Met een goed gevoel maakt Flevo Boys zich op voor de slotfase van de competitie. Afgelopen zaterdag wonnen de Emmeloorders in eigen huis met 2-1 van Urk en drie punten in de polderderby zijn natuurlijk extra lekker. Naar onderen kijken hoeft nauwelijks meer en de jacht kan worden ingezet op de vijfde plaats. De volgende tegenstander is Berkum, dat degradatiezorgen kent.

Flevo Boys was zaterdag de betere ploeg in de openingsfase tegen Urk, maar drukte dat niet meteen uit in de score. Na ruim twintig minuten werd het 1-0 toen topscorer Yumé Ramos raak kopte. Het was zijn vijftiende treffer van het seizoen. De voorzet was van Timon Rorije, die tegen Urk zijn 250ste wedstrijd in het shirt van Flevo Boys speelde en voorafgaand aan het duel in het zonnetje werd gezet. Met een geplaatst schot was Rorije zelf nog dicht bij 2-0.

Urk strijdt nog volop mee voor de titel in de Hoofdklasse B, maar liet in de derby te weinig zien. Er was wel wat dreiging, maar Urk wist de gelijkmaker niet te produceren. Flevo Boys daarentegen verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. Rorije kreeg alle vrijheid om voor te geven en invaller Robin Zuidema kopte de 2-0 binnen. Tien minuten voor tijd maakte Urk de aansluitingstreffer en kreeg Zuidema rood, maar in de slotfase bleef Flevo Boys overeind.

Degradatiezorgen

Komende zaterdag om 14:45 uur speelt nummer zeven Flevo Boys uit tegen Berkum. De club uit Zwolle heeft 21 punten en staat dertiende, een plek die eind dit seizoen nacompetitievoetbal tegen degradatie betekent. Berkum speelde dinsdagavond een inhaalwedstrijd uit tegen Buitenpost met 1-1 gelijk. De goal van Berkum, gemaakt door Martijn Brakke, viel pas in blessuretijd.

Eerder in Emmeloord

Op 4 september vorig jaar boekte Flevo Boys tegen Berkum de eerste overwinning van dit seizoen. In de tweede speelronde werd het in Emmeloord 3-1. Tien minuten voor rust opende Yander Zandbergen de score. Johan Tiems zorgde in de tweede helft voor 2-0, waarna Berkum het in de slotfase toch nog spannend maakte door de 2-1 aan te tekenen. Gelukkig gooide Flevo Boys snel daarna de wedstrijd in het slot toen Rorije de 3-1 maakte.

Hevige strijd

Met nog tien wedstrijden op het programma is Flevo Boys in een hevige strijd verwikkeld om de vijfde plaats op de ranglijst. Daar staat het maar twee punten achter. DETO, AZSV en HZVV zijn de concurrenten. Het verschil met de nacompetitieplaatsen voor promotie/degradatie is nu tien punten en bij winst op Berkum kan dat gat zaterdag nog groter worden gemaakt. In dat geval hoeft Flevo Boys eigenlijk niet meer naar onderen te kijken en dat voetbalt toch een stuk relaxter.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 april 2022