Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing AZSV – Flevo Boys

Het verlies van afgelopen weekend tegen directe concurrent Berkum was een bittere pil voor Flevo Boys in de strijd tegen degradatie. Het gat met de veilige twaalfde plaats en de plekken daarboven werd hierdoor groter, terwijl er nog maar een paar wedstrijden te spelen zijn. Komende zaterdag gaat de bus richting Aalten voor het uitduel tegen nummer zes AZSV, waar Flevo Boys eerder dit seizoen van wist te winnen.

De wedstrijd tegen Berkum was nog niet eens een kwartier oud of de bezoekers hadden de voorsprong al te pakken op Sportpark Ervenbos. Lars Miedema schoot na een aanval over de rechterkant raak. En dus kon Flevo Boys vrijwel meteen in de achtervolging. Maar ook in deze wedstrijd werden er te weinig grote kansen gecreëerd om aanspraak te maken op een resultaat. In de slotfase besliste Johnsen Bacuna het duel door de 0-2 aan te tekenen.

Wat doet de concurrentie?

Het betekende de veertiende nederlaag voor Flevo Boys dit seizoen. De ploeg blijft op de 15e plaats staan met 19 punten. Die plek betekent rechtstreekse degradatie. Flevo Boys zag concurrent d’Olde Veste ook verliezen deze speelronde, maar SDV Barneveld won juist verrassend van nummer drie SC Genemuiden en liep dus uit. HZVV en CSV Apeldoorn speelden tegen elkaar en pakten allebei een punt. Het gat met de veilige twaalfde plaats is voor Flevo Boys nu zeven punten.

Moeilijk te passeren 

Er zijn in totaal nog zeven wedstrijden te spelen voor Flevo Boys: drie thuis en vier uit. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag om 14.30 uur op bezoek bij AZSV in Aalten. Die ploeg won afgelopen weekend met 0-4 bij d’Olde Veste en staat keurig zesde met 37 punten, slechts drie minder dan nummer twee AVV Swift.

AZSV is dit seizoen moeilijk te passeren en kreeg pas 28 goals tegen. In de Vierde divisie B deden alleen koploper Eemdijk en nummer zeven Ajax dat beter. Flevo Boys kreeg juist de meeste goals tegen van alle ploegen in de competitie. Het gaat om 51 tegentreffers, evenveel als d’Olde Veste.

Stortvloed aan kansen

Wat misschien voor extra vertrouwen zorgt is dat Flevo Boys eerder dit seizoen van AZSV wist te winnen. Eind oktober werd het in Emmeloord 1-0. De enige treffer kwam van topscorer Timon Rorije, die na een halfuur een strafschop benutte nadat er hands was gemaakt. Daarna volgde nog een stortvloed aan kansen voor Flevo Boys, maar ook toen was al duidelijk dat de ploeg gewoon heel moeilijk scoort. Desondanks werd in die wedstrijd de zege over de streep getrokken.

Ingewikkeld karwei

De kans dat Flevo Boys zich rechtstreeks veilig gaat spelen wordt met de week kleiner. Realistisch gezien is het halen van de nacompetitie tegen degradatie op dit moment het hoogst haalbare, maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

In de komende vier wedstrijden treft Flevo Boys drie sterke tegenstanders, namelijk de huidige nummer zes, nummer drie en de koploper. Hoe moeilijk dat ook zal zijn, in die wedstrijden zullen toch op de één of andere manier resultaten geboekt moeten worden. Anders wordt het karwei nog een stuk ingewikkelder.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 28 maart 2023