Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing AZSV – Flevo Boys

Na vier overwinningen op rij in eigen huis moest Flevo Boys afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen een nederlaag slikken op Sportpark Ervenbos. ASV De Dijk ging met een 0-3 zege in de tas terug naar Amsterdam. Komend weekend moet Flevo Boys proberen die nederlaag van zich af te spelen en tegelijkertijd op jacht te gaan naar de eerste zege in een uitwedstrijd. Tegenstander om 14.30 uur is AZSV uit Aalten.

Flevo Boys was onverslaanbaar in Emmeloord en verzamelde twaalf van de in totaal dertien punten in eigen huis. Maar het lukte ASV De Dijk afgelopen weekend om aan die reeks een einde te maken. Na twintig minuten ging doelman Winand Quartel in de fout en lag de 0-1 in het net voor de bezoekers. Een antwoord van Flevo Boys bleef uit en na een slordige fase van de thuisploeg sloeg De Dijk nogmaals toe door tien minuten voor rust de 0-2 aan te tekenen.

Na de pauze probeerde Flevo Boys zich terug te knokken in de wedstrijd, maar zonder succes. Er waren wel kansen, maar De Dijk raakte niet in paniek en bleef zonder problemen op de been. Het kwam zelfs nog op 0-3 via een vrije trap. Dit gebeurde zo’n twintig minuten voor tijd en daarmee was de wedstrijd ook meteen beslist. Het betekende voor Flevo Boys de vierde nederlaag van dit seizoen. Het staat nu met dertien punten op de zesde plaats.

Op dreef

De volgende tegenstander in de Hoofdklasse B is AZSV. De club uit Aalten staat één plekje hoger dan Flevo Boys, namelijk vijfde, met één punt meer. AZSV won dit seizoen vier keer, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer. Afgelopen zaterdag boekte AZSV een 1-3 overwinning op bezoek bij Noordscheschut. Rik van der Eerden scoorde twee keer en is dus iemand om in de gaten te houden. AZSV is sowieso op dreef de laatste weken. Want na een matige seizoenstart werden uit de laatste vier duels tien punten gepakt.

Tijdje geleden

De laatste ontmoetingen tussen Flevo Boys en AZSV zijn alweer van een tijdje geleden. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar niet, omdat de competitie al snel werd afgebroken wegens corona. En het seizoen daarvoor zaten de ploegen niet bij elkaar in de competitie. De laatste confrontaties dateren uit het seizoen 2018/2019. In Emmeloord won AZSV dat seizoen met 0-1, terwijl in Aalten Flevo Boys juist wist te winnen. Ook toen, in september 2018, werd het 0-1. Johan Tiems scoorde de enige treffer.

Hele klus

Het wordt tijd dat Flevo Boys punten gaat pakken in uitwedstrijden. Dit seizoen werd er buiten Emmeloord slechts één puntje gehaald en voor de rest alleen maar verloren. Het zal komende zaterdag echter nog een hele klus worden om de eerste uitoverwinning te boeken, aangezien AZSV goed in vorm is. Bij een zege kan Flevo Boys AZSV passeren op de ranglijst. Maar bij een nederlaag moet het naar onderen gaan kijken. Want Flevo Boys staat weliswaar zesde, het gat met de nacompetitieplaatsen is maar vier punten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 november 2021