Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing AVV Swift – Flevo Boys

Flevo Boys is de maand februari prima begonnen. In een wedstrijd tegen NSC Nijkerk, waarin het een storm aan kansen van de bezoekers overleefde, werd uiteindelijk een punt gepakt: 1-1. Het was het tweede resultaat op rij en het gesprokkelde punt kan later goed van pas komen in de degradatiestrijd. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen nummer vier AVV Swift uit Amsterdam.

Op het eigen Sportpark Ervenbos had Flevo Boys zichzelf een droomstart kunnen bezorgen, maar spits Yumé Ramos lukte het niet om vrij voor het doel al vroeg raak te koppen. Zijn kopbal uit een voorzet van Aran Nijboer ging via de grond over. NSC Nijkerk bleek even later een stuk effectiever, want na twintig minuten tikte Jonathan Martina uit een voorzet de eerste kans meteen binnen: 0-1. Nog voor de rust had Flevo Boys die achterstand echter alweer weggewerkt. Twee minuten voor de pauze schoot Ramos een snel genomen scheidsrechtersbal hard tegen de touwen na een goede aanname op de borst: 1-1.

Na rust was NSC Nijkerk de meest dreigende ploeg en pakte keeper Rodney Rosink de hoofdrol bij Flevo Boys. Zo redde hij op inzetten van Yannick Cornelisz en Yordi Grovenstein. Een keer had Flevo Boys simpelweg mazzel toen Kevin van Essen de bal op de lat poeierde. Flevo Boys zelf werd nauwelijks gevaarlijk en sprong zelf slordig met de kansjes om: Nijboer en Bjorn Adams troffen geen doel. In de slotfase redde Rosink uiteindelijk het punt door een inzet van de vrijstaande Eyüp Terlemez nog net te redden. Zo kreeg Flevo Boys op basis van de kansen misschien iets meer dan het verdiende, maar daar maalde het niet om.

Concurrentie

Door het gelijkspel blijft Flevo Boys op de twaalfde plaats in de Hoofdklasse B staan. Het zag bovendien concurrenten Purmersteijn en DETO Twenterand verliezen. Helaas voor Flevo Boys zette een andere concurrent, ASV De Dijk, de goede serie wel door. Zij wonnen zaterdag namelijk met 1-2 van Berkum: hun vierde zege op rij. Boven Flevo Boys op de ranglijst liep concurrent SDC Putten in ieder geval niet uit en dat kwam door de komende tegenstander van Flevo Boys, namelijk AVV Swift. De Amsterdammers wonnen met 0-2 van Putten door twee treffers voor rust van Koen Fokkema. Swift staat keurig vierde met 31 punten, zeven minder dan koploper Staphorst.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen speelden Flevo Boys en AVV Swift ook al tegen elkaar, dit gebeurde op 14 september vorig jaar in een zonnig Emmeloord. Het duel eindigde zoals het begon, in 0-0. Heel veel kansen vielen er niet te noteren. De beste mogelijkheden voor Flevo Boys waren voor Madih Doufikar en Ivar Span. Doufikar werd alleen voor de keeper gezet, maar kreeg de bal er niet in en Span raakte met zijn schot de paal. Het doelpuntloze gelijkspel betekende voor Flevo Boys destijds het tweede gepakte punt van het seizoen.

Reeks doorzetten

Zowel Flevo Boys als AVV Swift is op dezelfde manier begonnen aan de tweede seizoenshelft. Beide ploegen speelden drie wedstrijden en wonnen één keer, speelden één keer gelijk en moesten één nederlaag incasseren. En beide ploegen zijn de laatste twee competitiewedstrijden ongeslagen. Aan Flevo Boys de taak om die reeks in stand te houden door komende zaterdag een resultaat te boeken op Sportpark Olympiaplein. Gezien de hoge notering van Swift op de ranglijst zou een overwinning van Flevo Boys in de hoofdstad helemaal mooi meegenomen zijn, waarmee de weg omhoog verder ingezet zou kunnen worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma
Foto: Annelies Klompe

Door Peter Santbergen - 4 februari 2020