Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing AVV Swift – Flevo Boys

Het is Flevo Boys gelukt: op eigen kracht heeft de ploeg zich gehandhaafd in de Hoofdklasse B. Dit deed het door afgelopen weekend thuis met 2-1 van SC Genemuiden te winnen. Die uitslag werd ook met gejuich ontvangen door de buren van Urk, die mede hierdoor kampioen zijn geworden. Flevo Boys speelt komende zaterdag om 14.30 uur de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Swift, dat net als Flevo Boys nog op de zevende plaats kan eindigen.

Flevo Boys wist vooraf dat het op Sportpark Ervenbos aan een gelijkspel tegen Genemuiden genoeg had om lijfsbehoud definitief veilig te stellen. En het begin was goed. Nadat Johan Tiems eerst nog een grote kans had gemist, zette Aran Nijboer op aangeven van Yumé Ramos Flevo Boys binnen tien minuten op 1-0. Maar nog in de eerste helft trok Genemuiden de stand gelijk toen Kay Velda na een halfuur de 1-1 aantekende. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze leek Genemuiden snel op voorsprong te komen, maar wegens buitenspel ging er een streep door die treffer. In het vervolg ging de wedstrijd beide kanten op. Genemuiden moest winnen om de kansen op de titel levend te houden, maar Flevo Boys bleef overeind. Diep in blessuretijd kreeg Genemuiden nog een corner, maar daar viel uiteindelijk de 2-1 van Flevo Boys uit. Omdat de keeper van de bezoekers mee naar voren ging, was zijn doel leeg en schoot topscorer Ramos de winnende treffer binnen.

Plekje hoger?

Door deze 2-1 overwinning staat Flevo Boys negende met 39 punten, evenveel als nummer acht AVV Swift. De Amsterdammers zijn zaterdag op de laatste speeldag de tegenstander van Flevo Boys. Swift verloor afgelopen weekend de derby tegen De Dijk met 1-0. Bij winst op Swift eindigt Flevo Boys sowieso als achtste. Het kan ook nog nummer zeven HZVV voorbij. Die ploeg heeft wel twee punten meer en speelt nog tegen nummer vijf DETO. Bij een nederlaag tegen Swift zou Flevo Boys nog kunnen zakken naar plek tien.

Fouten

In eigen huis verloor Flevo Boys eerder dit seizoen van Swift. In februari werd het 1-3. Die stand was voor rust al bereikt en dat had Flevo Boys vooral aan zichzelf te danken. De tegentreffers vielen namelijk na defensieve fouten. Het doelpunt van Flevo Boys kwam van de voet van Thomas Potters. Hij schoot een vrije trap binnen. Dat was op dat moment de 1-1, maar een resultaat zat er die middag dus niet in.

Laatste speeldag

Mede door pech met blessures heeft Flevo Boys een wisselvallig seizoen achter de rug. Gelukkig is handhaving een feit en kunnen de gedachten na de uitwedstrijd tegen Swift worden gericht op de vakantie en het nieuwe seizoen, waarin Flevo Boys wel de polderderby tegen Urk zal moeten missen na de knappe prestatie van de kampioen. Omdat het zaterdag de laatste speeldag is, is dit ook de laatste voorbeschouwing. Alvast een fijne zomer gewenst en tot volgend seizoen!

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 31 mei 2022