Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing ASV De Dijk – Flevo Boys

Zelf de schaarse kansen missen en zwak verdedigen bij kansen van de tegenstander: het was het verhaal van Flevo Boys afgelopen weekend tegen Staphorst. Het resultaat was opnieuw een nederlaag, alweer de vierde op rij. Komende zaterdag staat er een heuse zespuntenwedstrijd op het programma die Flevo Boys eigenlijk moét winnen. Tegenstander is namelijk directe concurrent ASV De Dijk.

Na drie competitienederlagen achter elkaar lag het afgelopen zaterdag niet meteen in de lijn der verwachting dat Flevo Boys van topploeg Staphorst zou winnen. Toch bleven de Emmeloorders in de eerste helft lang op de been. Dat kwam echter vooral omdat Staphorst de kansen niet wist af te maken. Flevo Boys was aanvallend machteloos. Het recept om lange ballen om spits Yumé Ramos te spelen, die de bal vervolgens vast moest houden, mislukte keer op keer. Staphorst was aanvallend vele malen dreigender en kwam na iets meer dan een half uur op voorsprong via Johnny de Vries: 0-1. Dit gebeurde na slecht verdedigen bij Flevo Boys en dus moest de ploeg van trainer Kevin Waalderbos met een achterstand aan de thee.

Direct aan het begin van de tweede helft kwam Flevo Boys goed weg met een bal op de paal, maar niet lang daarna werd het via Mike Reuvers alsnog 0-2 voor Staphorst. Ook hier ging heel slecht verdedigen van Flevo Boys aan vooraf. Na die tegentreffer beet Flevo Boys meer van zich af en kreeg het zowaar een paar kansjes. Het had alleen veel pech. Madih Doufikar, de smaakmaker aan de kant van Flevo Boys, raakte onder meer twee keer de paal en een keer de kruising. Via Martijn Brakke en opnieuw Reuvers liep Staphorst in de laatste fase van het duel nog uit naar een enigszins geflatteerde 0-4 uitslag. Die laatste treffer was overigens weer te wijten aan een fout achterin bij de thuisploeg.

Gat wordt groter

Door de nederlaag tegen Staphorst blijft Flevo Boys dertiende staan op de ranglijst met zeven punten. Die plek betekent aan het einde van dit seizoen nacompetitievoetbal om degradatie te ontlopen. Tot overmaat van ramp zag Flevo Boys Purmersteijn winnen, waardoor het gat met de veilige twaalfde plaats nu al zes punten is. De volgende tegenstander, ASV De Dijk, is net als Flevo Boys slecht aan het seizoen begonnen. De club uit Amsterdam won pas één keer dit seizoen en heeft in totaal slechts vijf punten gesprokkeld. En dat terwijl zij vorig seizoen nog een niveau hoger speelden, namelijk in de Derde Divisie.

Lege handen

De Dijk verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij. Dit keer leek er lang een verrassend gelijkspel in te zitten op bezoek bij SC Genemuiden, maar door een late treffer van verdediger Jens-Jurn Streutker bleef De Dijk toch weer met lege handen achter. De laatste en dus tevens enige overwinning van De Dijk werd geboekt op 12 oktober. Toen werd Berkum thuis met 2-1 verslagen. Oktober was sowieso een goede maand voor De Dijk, want daarin werden alle punten tot dusver gepakt. Er werd namelijk ook nog gelijkgespeeld tegen RKAV Volendam (2-2) en Buitenpost (1-1). De Dijk staat op doelsaldo nu veertiende in de Hoofdklasse B, boven DETO en Buitenpost. Het heeft twee punten minder dan Flevo Boys.

Cruciaal

Het is nog vroeg in het seizoen, maar toch zou je de wedstrijd tegen ASV De Dijk voor Flevo Boys al onder het kopje ‘cruciale duels’ kunnen zetten. De punten blijven immers uit, de ploegen boven Flevo Boys winnen en om bij te blijven moet er dus zelf ook weer een keer een overwinning geboekt worden. De laatste competitiezege is bijna twee maanden geleden. Het spel tegen Staphorst gaf echter weinig houvast. De tegengoals werden met knullig verdedigen simpel wegegeven en in aanvallend opzicht was het schrikken hoe weinig Flevo Boys kon creëren. Als dat tegen De Dijk het geval blijft, zou het opnieuw een hele moeilijke middag kunnen worden. Het duel begint een halfuurtje later dan normaal, namelijk om 15:00 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 27 november 2019