Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing ASV De Dijk – Flevo Boys

Het lukt Flevo Boys maar niet om zichzelf een rustig einde van het seizoen te bezorgen. Afgelopen zaterdag ging de ploeg thuis onderuit tegen AZSV en dat was de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Daardoor is Flevo Boys nog altijd niet veilig in de Hoofdklasse B en moet het nog vier duels knokken om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Dit weekend wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent ASV De Dijk.

De toeschouwers op Sportpark Ervenbos zagen geen spectaculaire eerste helft tussen Flevo Boys en AZSV. Er waren wel wat kansen voor beide ploegen, maar het vizier stond nog niet echt op scherp. De 0-0 ruststand bevestigde dat beeld. Na de pauze schoot AZSV uit de startblokken en leverde de eerste kans meteen de 0-1 op via Quinn Vervelde. Waar de bezoekers dus zeer effectief waren, had Flevo Boys die mazzel niet.

In de zoektocht naar de gelijkmaker kreeg Flevo Boys in de tweede helft voldoende kansen, maar het zat ook niet mee. De grootste mogelijkheid was een schot op de paal van invaller Robin Zuidema. Op basis van het spel was een punt voor Flevo Boys niet onterecht geweest, maar het werden er nul. In de slotfase bepaalde Rik van der Eerden de eindstand namelijk op 0-2 door een penalty te benutten.

Degradatiestrijd

Door de nederlaag tegen AZSV blijft Flevo Boys in de buurt van de nacompetitiestreep hangen. De ploeg staat negende met 34 punten en dat zijn er slechts vijf meer dan de nummers twaalf, dertien en veertien in de Hoofdklasse B, die er alle drie 29 hebben. Die dertiende en veertiende plaats betekenen eind dit seizoen play-offs tegen degradatie.

Zaterdag om 15.00 uur is ASV De Dijk de volgende tegenstander. De Amsterdammers staan twaalfde met 29 punten. Het is dus één van de concurrenten van Flevo Boys. Afgelopen zaterdag deed De Dijk slechte zaken in de degradatiestrijd door het onderlinge duel met nummer veertien ONS Sneek met 2-0 te verliezen. De Dijk kan echter een lastige tegenstander zijn. Zo won het recent nog met 2-1 van titelkandidaat Genemuiden.

Eerste thuisnederlaag

In Emmeloord verloor Flevo Boys eerder dit seizoen met 0-3 van De Dijk. Dat was op 30 oktober de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Een fout van keeper Winand Quartel betekende de 0-1 en na een slordige fase van de thuisploeg sloeg De Dijk nogmaals toe door tien minuten voor rust de 0-2 aan te tekenen. In de tweede helft kon Flevo Boys zich niet terugvechten en werd het uit een vrije trap ook nog 0-3.

Concurrenten

Het laatste wat je in de strijd om handhaving moet doen is niet in paniek raken. Aan Flevo Boys dus de taak om de rust te bewaren, gesteund door de kleine buffer van vijf punten die het heeft. Flevo Boys speelt nog vier wedstrijden, waaronder tegen drie concurrenten die nu lager op de ranglijst staan: De Dijk, SDC Putten en Swift. Tegen die clubs moeten de punten gepakt worden om definitief in veilige haven te komen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 mei 2022