Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Alcides – Flevo Boys

Na warmdraaien tijdens de voorbereiding en het bekertoernooi begint voor Flevo Boys dan nu ook eindelijk de competitie. Na de degradatie van vorig seizoen wil de ploeg vanuit de Eerste klasse zo snel mogelijk weer de stap omhoog maken. Dat moet gaan gebeuren met een aantal nieuwe spelers in de selectie en tegen nieuwe tegenstanders. De eerste is komende zaterdag om 18.00 uur Alcides uit Meppel.

Foto: Annalies Klompe

Het vorige seizoen eindigde in een teleurstelling na het verlies tegen ASV Dronten in de nacompetitie en daarmee degradatie. Maar de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar is voor Flevo Boys positief begonnen. De ploeg van trainer Arjen Postma speelde de voorbije weken al drie officiële wedstrijden, namelijk in de beker. Die leverden drie overwinningen op: 0-6 in de derby tegen SC Emmeloord, 6-0 tegen VENO en 2-0 tegen VVI. Een foutloze reeks dus op weg naar de start van de competitie.

Nieuwe tegenstanders

Flevo Boys komt dit seizoen uit in de Eerste klasse I en daarin speelt het tegen een aantal clubs die het in de afgelopen jaren vaker trof: d’Olde Veste, ONS Sneek, Drachtster Boys, KHC en Go Ahead Kampen. De andere opponenten in de nieuwe competitie zijn Alcides, Blauw Wit’34, Broekster Boys, FC Burgum, VV Jubbega, LSC 1890 en SV Marum. Van die clubs kwam Flevo Boys vorig seizoen alleen d’Olde Veste tegen, ook zij degradeerden.

De selectie

Zoals elke zomer zijn er een aantal veranderingen in de selectie van Flevo Boys. Zo stopte Timon Rorije na 15 seizoenen en trokken ook Roelof Strikwerda, Yander Zandbergen, Ivar Span, Ron Janzen, Saïd Hassan, Giedo de Weert en Gerben Visser de deur in Emmeloord achter zich dicht.

Een groot deel van de selectie bleef wel, zoals Aran Nijboer, Aron Kleefstra, Bas Bakker, Coen Hommema, Frits Dantuma, Jelle Brands, Jelmer Dijkman, Johan Tiems, Marc Reussing, Robin Zuidema, Thom Bos, Thomas Potters en Willem Huizing. Ook schoven Gianni Gieskens, Cobus Stuut, Richard Stoelwinder en Kjell Dijk door vanuit de jeugd en het tweede.

Nieuwe spelers

En dan zijn er nog de nieuwe aanwinsten van buiten. Zo keerde buitenspeler Younes El Ghamarti terug bij zijn oude club en werden ook aanvallers Jelle de Boer en Wouter van der Velden gestrikt. Zij kwamen over van de ‘buren’ van SV Urk en SC Emmeloord. En in de persoon van Klaas Boersma werd een nieuwe keeper aan het team toegevoegd.

Verwachtingen

Flevo Boys heeft een positief gevoel overgehouden aan de voorbereiding en de bekerduels. Toch is het uiteraard nog even afwachten hoe de ploeg in de competitie voor de dag gaat komen en of het de verwachtingen waar kan maken. Flevo Boys mag gezien de status worden gerekend tot één van de kanshebbers voor promotie. En dan zou een overwinning uit bij Alcides natuurlijk meteen een fijn begin zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 21 september 2023