Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Ajax (av) – Flevo Boys

Na een aantal rustige weken en een tripje richting de Spaanse zon is Flevo Boys klaar voor de hervatting van de competitie. In de tweede seizoenshelft zal de ploeg er alles aan gaan doen om uit de degradatiezone van de Vierde divisie B weg te komen. De herstart bestaat voor Flevo Boys uit een bezoek aan Amsterdam. In de hoofdstad is de amateurtak van Ajax komende zaterdag om 14.30 uur de eerste tegenstander van 2023.

De eerste seizoenshelft van Flevo Boys was er één om niet over naar huis te schrijven. Er werden slechts vier overwinningen geboekt, op DHSC, HZVV, AZSV en in de laatste wedstrijd van 2022 tegen d’ Olde Veste. Ook werd er nog gelijkgespeeld tegen DETO en WV-HEDW en negen keer verloren. Het levert op precies de helft van het seizoen een dertiende plaats in de stand op met veertien punten. Dat zou aan het einde nacompetitie tegen degradatie betekenen.

Toch vertelt het harde cijfer van negen verliespartijen niet het hele verhaal. Afgezien van twee ruime zeperds tegen Huizen en Eemdijk leed Flevo Boys vooral nipte nederlagen. Daar zaten de nodige wedstrijden tussen waarin Flevo Boys gelijkwaardig was aan de tegenstander of zelfs beter, maar vaak toch aan het kortste eind trok en verloor. Het geluk viel dan net de andere kant op.

Op naar Ajax

In de winterstop zocht Flevo Boys de Spaanse zon op om zich voor te bereiden op de hervatting van de Vierde divisie. De selectie ging op reis richting Malaga waar het trainingen en oefenwedstrijden afwerkte onder fraaie omstandigheden. Alles om zaterdag om 14.30 uur in Amsterdam scherp aan de aftrap te staan tegen Ajax.

De amateurtak van Ajax staat na vijftien wedstrijden op de tiende plaats met negentien punten, vijf meer dan Flevo Boys. Vorig seizoen speelde het team nog een niveau hoger, in de Derde divisie. Dit seizoen begon Ajax nog prima, met drie zeges in de eerste vier wedstrijden. Maar de laatste zes wedstrijden werden niet gewonnen. Ajax speelt vooral vaak gelijk, al zeven keer. Dat is het meest van alle clubs in de Vierde divisie B.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen troffen Flevo Boys en Ajax elkaar op de eerste speeldag in Emmeloord. De gelijk opgaande wedstrijd werd door de bezoekers met 0-1 gewonnen, de enige goal viel diep in de slotfase. Wat het voor Flevo Boys extra zuur maakte is dat de ploeg genoeg kansen had om zelf de drie punten te pakken. Zo werd een bal van de lijn gehaald, de lat geraakt en een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd waarbij er twijfels waren of dat wel de terechte beslissing was.

Goed voornemen  

Flevo Boys had zichzelf een hogere plaats op de ranglijst voorgesteld aan het begin van het seizoen, maar feit is dat de club voorlopig moet knokken voor lijfsbehoud. In die missie zouden drie punten bij de herstart tegen Ajax meteen een welkome opsteker zijn. Maar de balans in uitwedstrijden is slecht. Voor de winterstop pakte Flevo Boys buiten Emmeloord slechts vier punten. Beter presteren buitenshuis klinkt dus als een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Ontvangen informatie

Ontvangen informatie van Ajax:
Supporters van Flevo Boys parkeren op P2 eerste uur gratis daarna 3 euro per uur.
Entree is gratis.
Vuurwerk is niet toegestaan.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 19 januari 2023