Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing ACV – Flevo Boys

Flevo Boys had zich de afgelopen twee weken heel veel lucht kunnen verschaffen in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse B, maar helaas gebeurde het tegenovergestelde. Twee thuiswedstrijden tegen directe concurrenten werden allebei verloren en met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong van de Emmeloorders op de nacompetitiestreep geslonken tot maar drie punten. Bovendien heeft Flevo Boys in de laatste weken van de competitie een zeer lastig programma. Te beginnen komende zaterdag, met een uitwedstrijd tegen nummer vijf ACV uit Assen.

Een week geleden lukte het Flevo Boys niet om een antwoord te vinden op het spel van Berkum. De Zwollenaren verdedigden, loerden op de counter en kwamen er een aantal keer snel uit. Het leverde hen een 0-1 uitoverwinning op. Afgelopen zaterdag tegen Buitenpost gebeurde nagenoeg hetzelfde. Ook de Friese degradatiekandidaat, waar Flevo Boys eerder dit seizoen van won, kwam niet naar Emmeloord om de show te stelen. Zij speelden georganiseerd en loerden op de omschakeling en dat pakte goed uit. Flevo Boys kreeg weliswaar een paar kansjes in de openingsfase via Tomas Boer en Timon Rorije, maar de treffer viel niet. Toen de eerste helft op z’n einde liep, werd ook Buitenpost dreigend. Flevo Boys-doelman Rodney Rosink redde bijvoorbeeld van dichtbij op een poging van Rolf Dijk.

Toch kreeg Flevo Boys vlak voor rust een dreun te werken. Twee minuten voor de pauze scoorde Buitenpost namelijk alsnog de openingstreffer. Rudmer Loonstra kopte een corner binnen voor de 0-1. Het enige voordeel voor Flevo Boys was dat de ploeg nu nog een hele helft had om een nederlaag te voorkomen. Na rust was dit ook te merken. Flevo Boys had veel de bal, maar zoals wel vaker dit seizoen moeite om dit vele balbezit om te zetten in doelpunten. Om iets te forceren werd al tien minuten na rust spits Frank Post ingebracht en een kwartier voor tijd werd ook verdediger Marc Reussing als extra stormram voorin gezet. Het mocht echter niet meer baten, want ondanks een aantal pogingen ging de bal er niet in. Buitenpost was door het dolle heen toen het laatste fluitsignaal klonk, want zij verlaten voorlopig de nacompetitieplek. Flevo Boys staat daar ook nog niet, maar ziet het gat met de concurrentie onderin opnieuw kleiner worden.

Kampioenskandidaat

In de resterende vijf duels moet Flevo Boys zich dus zien te redden en dat zal gezien het programma zeker geen makkie worden. De volgende tegenstander is ACV. De ploeg uit Assen speelde vorig seizoen nog in de Derde Divisie en wordt dit seizoen dus gezien als een belangrijke kandidaat voor het kampioenschap. Momenteel vinden we ACV terug op de vijfde plaats met een achterstand van zes punten op koploper Sparta Nijkerk. Ook als de titel wordt misgelopen, kunnen de Assenaren nog een gooi gaan doen naar promotie. ACV won namelijk de eerste periodetitel en mag dus sowieso meedoen aan de nacompetitie. De laatste weken presteert ACV wisselvallig. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen, één gelijkgespeeld en één verloren. Afgelopen zaterdag werd uit met 1-2 gewonnen van hekkensluiter SVZW. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong, maar doordat ACV een minuut voor rust en twee minuten voor tijd wist te scoren won het alsnog.

Eerder in Emmeloord

Op de eerste dag van december 2018 troffen Flevo Boys en ACV elkaar ook, maar dan in Emmeloord. Dit duel eindigde in 1-1. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Flevo Boys in de eerste en ACV in de tweede helft de bovenliggende partij was. Flevo Boys kwam via Timon Rorije na 25 minuten op voorsprong, nadat hij een corner binnenkopte. Het lukte de Emmeloorders echter niet om door te drukken en ACV lukte dat juist wel. Een kwartier voor tijd werkte Daniël Schans de 1-1 binnen, omdat Flevo Boys een voorzet niet weg wist te werken. Flevo Boys ging daarna nog op zoek naar de 2-1, maar nam daarbij geen onnodige risico’s en bleek tevreden met een punt. Beide ploegen kregen dit punt uiteindelijk ook.

Moeilijk slot

Het uiteinde van de competitie is voor Flevo Boys niet echt eenvoudig te noemen. Drie van de vijf wedstrijden worden nog gespeeld tegen topploegen. Naast ACV moet Flevo Boys namelijk nog uit naar nummer twee Staphorst en speelt het op de laatste speeldag uit tegen nummer drie Excelsior’31, die allebei nog kans maken op de titel. De laatste twee thuiswedstrijden speelt Flevo Boys tegen middenmoter DUNO en de huidige nummer voorlaatst DETO Twenterand. Normaal gesproken zou Flevo Boys tegen deze twee ploegen de punten moeten pakken, maar ook in die andere duels is het team van trainer Kevin Waalderbos niet bij voorbaat volledig kansloos. Immers, Flevo Boys verloor eerder dit seizoen geen één wedstrijd van deze drie topploegen. Tegen ACV en Staphorst werd met 1-1 gelijkgespeeld en van Excelsior’31 werd zelfs gewonnen (2-0). Dat geeft de Emmeloordse burger toch wat moed voor het restant van de degradatiestrijd.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 18 april 2019