Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Belangrijke overwinning op NSC Nijkerk

Na een spannende en enerverende wedstrijd, trok Flevo Boys de wedstrijd naar zich toe met als resultaat een 2-4 overwinning.

foto’s: Annalies Klompe

Na een nipte nederlaag in een door de weekste wedstrijd tegen SC Genemuiden, stond het vizier vandaag gericht op NSC Nijkerk. Het was de eerste 20 minuten aftasten voor beide partijen, met weinig doelpogingen.   De eerste grote kans voor Flevo Boys, was in de 22ste minuut voor Johan Tiems. Een mooie voorzet van Ramos op Rorije die de bal klaar legde voor Tiems, maar hij schoot over.

De eerste kans voor NSC Nijkerk was gelijk raak. De bal werd klaar gelegd door een Flevo Boys speler, en Yannick Cornelisz van NSC Nijkerk kon de bal in de touwen werken 1-0.
Flevo Boys zette gelijk een tandje bij en niet veel later kon Johan Tiems de bal binnen schieten op aangeven van Timon Rorije 1-1. Flevo Boys had de kans om voor rust de score uit te breiden, maar een stug verdedigend Nijkerk wist dit te voorkomen.

Hard en hobbelig veld

Het veld van NSC Nijkerk was hard en hobbelig, hier hadden zowel Flevo Boys als Nijkerk het moeilijk mee. Na rust zette Flevo Boys gelijk druk naar voren. Na een duidelijke handsbal wees de scheidsrechter naar de elf meter stip, hier was het NSC Nijkerk niet mee eens. Na enige woorden wisseling kon Yumé Ramos de penalty nemen, hij schoot de bal hard in de hoek 1-2. De toon was gezet en Nijkerk ging met meer passie voetballen, wat ten koste ging van het voetbal.

NSC Nijkerk ging meer op de helft van Flevo Boys voetballen, hierdoor kreeg Flevo Boys meer ruimte voorin. Uit een snelle aanval in de 67ste minuut scoorde Johan Tiems op aangeven van Ramos zijn tweede voor Flevo Boys 1-3. De inmiddels in het veld gekomen Robin Zuidema kreeg niet veel later een kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar dat ging niet door.  In de 82ste minuut kreeg NSC Nijkerk een makkelijk gegeven penalty, deze werd goed ingeschoten 2-3. Zou het dan toch nog misgaan in de laatste minuten van de wedstrijd!  Maar Flevo Boys was gekomen voor de drie punten en herpakte zich. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Robin Zuidema de 2-4, wat tevens de eindstand was.

Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen ONS Sneek, aanvang 15:00 uur.

 

Door Peter Santbergen - 12 maart 2022