Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Thuis nederlaag voor Flevo Boys tegen Staphorst

Vierde nerderlaag op rij voor Flevo Boys. Thuis werd verloren van Staphorst met 0-4.

Voetballers in alle  divisies en hoofdklasse zijn een minuut stil blijven staan meteen na de aftrap van de wedstrijden. Met het statement willen de voetballers letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de strijd tegen racisme en discriminatie. De directe aanleiding tot de actie is het incident bij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior van afgelopen zondag waarin voetballer Ahmad Mendes Moreira van de Rotterdammers het slachtoffer was van racistische leuzen van Den Bosch-supporters.

Na het statement begon Staphorst voortvarend aan de wedstrijd en zette Flevo Boys gelijk onderdruk. Na 10 minuten kreeg Flevo Boys meer grip op de wedstrijd. Tot aan rust waren de ploegen gelijkwaardig. Maar Flevo Boys trok voor rust weer aan het kortste eind. In de 32e minuut werd er slecht uitverdedigd, waar Johnny de Vries van Staphorst van profiteerde 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Communicatie en persoonlijke fouten

Vlak na de rust kwam Flevo Boys goed weg. In 48e minuut kwam Luchtenberg alleen voor Rodney Rosink, de bal belande op de paal. Door een communicatie fout achterin kwam Staphorst in de 54e minuut op 0-2. Er kwamen nog wel een paar kansjes voor Flevo Boys, maar het geloof dat er nog wat te halen was, zakte steeds verder weg. Aan de kant van Flevo Boys was het Madih Doufikar, die nog een paar keer de paal en lat raakte, maar zonder resultaat.
Staphorst gooide in de 79e minuut de wedstrijd op slot. Brakke kopte de 0-3 in , op een voorzet van Van t Ende.  Uiteindelijk  maakte Staphorst ook nog de 0-4, door een verdedigingsfout van Flevo Boys.

Volgende week is avs De Dijk de volgende tegenstander. De uitwedstrijd is om 15:00 uur.

Opstelling:  Rodney Rosink(K), Arnoud Post, Roelof Strikwerda,  Bjorn Adams,  Duane Tjen-A-Kwoei, Aron Strengholt, Ivar Span (72. Lars de Boer), Tomas Boer (84. Abdessamad Boundati) , Timon Rorije, Yumé Ramos, Madih Doufikar

Wissels: Fariz Mesud(RK), Marc Reussing, Bas Bakker, Lars de Boer, Abdessamad Boundati

Door Peter Santbergen - 23 november 2019