Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

SV Urk wint overtuigend van Flevo Boys met 3-0.

Wat een streekderby had moeten zijn, werd het niet. Flevo Boys was niet bij machte om het SV Urk moeilijk te maken.

foto’s: Annelies Klompe

De selectie van Flevo Boys wordt steeds smaller. Marc Reussing raakte vorige week geblesseerd en kon vandaag aansluiten bij de ziekenboeg.
Door het uitvallen van Marc, stond Ron Janssen weer in de achterste linie en was er een basisplaats voor Tomas Boer.

SV Urk begon veel feller aan de wedstrijd, dit resulteerde al in de 12ste minuut in een goal.  William de Boer speelde een boogballetje op de paal, maar Hessel Snoek stond precies op de goede plek om de teruggekaatste bal binnen te koppen: 1-0. Na de tegengoal probeerde Flevo Boys met lange ballen de voorhoede in stelling te brengen. Maar dit leverde weinig op. In de laatste tien minuten voor rust werd Flevo Boys enkele keren gevaarlijk. Zo ging een kopbal van Ron Jansen net naast en een bal van Yander Zandbergen ging rakelings over.

“SV Urk geeft de wedstrijd niet uit handen”

Door veel balverlies en onnauwkeurige passing kwam Flevo Boys niet in de wedstrijd.  Daarin tegen speelde SV Urk een goede wedstrijd en kreeg steeds meer kansen om de score te vergroten. Hessel Snoek kon in de 57e minuut een hoekschop van William de Boer helemaal vrij inkoppen: 2-0. Na de tweede treffer was Flevo Boys niet instaat om een vuist te maken en de wedstrijd te kantelen.  De derde goal voor SV Urk kwam wederom op de naam van Hessel Snoek, zijn hattrick.

Trainer Arjen Postma wisselde nog een aantal spelers, maar de wedstrijd was gestreden. Een verdiende overwinning voor SV Urk.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen DETO, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 25 september 2021