Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Sponsor in beeld: Ivo Noteboom, sportieve apotheker

Apotheker Ivo Noteboom is zeer sportief. Hij tennist, golft, skiet, volgt enthousiast het Formule 1-circus en rijdt zelf graag rally’s met klassieke auto’s. Met voetbal heeft hij minder. Toch komt hij graag in de BCF. ,,Ik vind het daar gezellig en het is voor mij een manier om te horen wat er allemaal in onze samenleving speelt. Ik vind dit als apotheker belangrijk. Kijken naar het eerste verveelt me overigens niet hoor en ik vind het altijd mooi als ze winnen.’’

Ivo is een echte Groninger, opgegroeid in Appingedam. In zijn jeugd tennist hij fanatiek. Als student farmacie treedt hij toe tot heren 1 ‘de Natte Doos’ van GSTC, de Groninger studententennisclub. Het team speelt in de hoofdklasse op zaterdag en Ivo speelt met veel plezier zijn wedstrijden in Noord-Nederland en zelfs een keer op een landelijk kampioenschap.

Apotheek Wittesteijn

Zijn eerste baan na zijn studie is er een in de apotheek van Fred en Ada Stuurman, gevestigd in winkelcentrum Wittesteijn. In 2001 neemt Ivo de apotheek over, terwijl hij in 2003 een apotheek in Marknesse opent. Het zijn intensieve bedrijven waaraan Ivo leiding geeft. In Emmeloord verlenen veertien assistenten de zorg en in Marknesse acht. Het helpen van cliënten met het gebruik van hun medicijnen blijft voor hem een boeiend en dankbaar beroep. Al is er in de twintig jaar dat hij zelfstandig apotheker is veel veranderd.

,,Een belangrijke verandering is de toegenomen macht van de verzekeraars’’, constateert Ivo. ,,Wie betaalt bepaalt en de zorgverzekeraars bepalen veel. Dit beperkt onze bewegingsruimte en mede daarom proberen wij intern de efficiëntie van het werk alsmaar te vergroten, waardoor we meer tijd overhouden om onze cliënten beter te helpen. Bijvoorbeeld door nog betere voorlichting. Zelf medicijnen maken doen we niet meer. Op maat maken wordt niet meer vergoed.’’

Rally

In zijn vrije tijd golft Ivo graag en daar komt hij diverse leden van de BCF tegen. Zaterdags kijkt hij graag bij een van de drie kinderen, die tennissen, voetballen (bij Flevo Boys) en hockeyen. Een ander terrein waarop hij diverse BCF-leden ontmoet is dat van de rally’s van klassieke auto’s. Met een aantal vrienden, waaronder de ook in de businessclub bekende Ton Blankvoort, Theo Verduin en Jan Sipke Hulzinga, organiseert hij de SKGS-rally. Een mooi evenement in de Noordoostpolder. Dit jaar kan het niet plaatsvinden, maar volgend jaar is ie er ongetwijfeld weer.

Hoogtepunt in zijn rallybelevenissen is de deelname, samen met Ton Blankvoort, aan de wereldberoemde Mille Miglia, duizend kilometer van Brescia naar Rome en terug, dwars door het schilderachtige Toscane. Zelfs vanuit de VS komen ze naar Italië om mee te doen. Zie ook bijgaande foto van Ivo met Jay Leno, bekend van zijn talkshows en inmiddels de meest bekende handelaar in klassieke auto’s ter wereld.

Door: Huib van der Wal

Door Jan Papma - 11 mei 2021