Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Sponsor in beeld: Fysiotherapie Bakker, partner van Flevo Boys

Erik Stolte; klassieke linksbuiten werd fysiotherapeut

In zijn jonge jaren (nou ja, hij is nog maar net 35 jaar) was Erik Stolte een klassieke linksbuiten die het zelfs schopte tot het eerste van PEC Zwolle. Zoete herinneringen bewaart hij aan het meedoen in de Hanzederby tegen GoAhead Eagles en aan aantal duels in de nacompetitie, waaronder die tegen Sparta op het prachtige Kasteel. Uiteindelijk brak Erik niet door en keerde hij als 21-jarige terug bij Flevo Boys, de club waar het voor hem allemaal was begonnen.

Het was einde profvoetbal, maar met een studie fysiotherapie in Groningen het begin van een nieuw leven. Het voetballen met kameraden bij zijn eigen cluppie was een periode van enkele hoogtepunten, zoals de promotie naar de Topklasse, maar ook van teleurstellingen door de vele blessures. Maar liefst vier (!) knieoperaties moest de Emmeloorder ondergaan. De studie fysiotherapie werd gelukkig succesvol afgerond en Erik ging aan de slag bij Fysiotherapie Bakker, al vele jaren partner van Flevo Boys.

Bij zijn werkgever ontwikkelde Erik zich als algemeen fysiotherapeut, uiteraard ook als kniespecialist én als echografist. ,,In samenwerking met huisarts Jan van Faassen maken wij echo’s om ook ín het lichaam te kunnen kijken, voor een betere diagnose. Wij zijn de enige fysiotherapiepraktijk in Emmeloord die dit aanbiedt.’’ Erik werkt samen met negen collega therapeuten en allemaal hebben ze hun specialismen. Zie ook: www.fysiotherapiebakker.nl

Een bijzonder product dat Fysiotherapie Bakker biedt is de fysiotherapeutische training. De fitnessruimte aan de Espelerlaan, met uitzicht op het hoofdveld van Flevo Boys, wordt veel gebruikt door cliënten die na een serie behandelingen weer aan hun fitheid werken. Ook mensen die ‘gewoon’ fitnesstraining willen doen, maar dan wel onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut, komen er graag. Voor leden van de BCF geldt overigens een korting. Maak daar gebruik van. Bewegen is de basis van een goede gezondheid. Verder heeft Fysiotherapie Bakker een gratis spreekuur voor leden van Flevo Boys én leden van de BCF.

Een nieuwe uitdaging voor Erik is de parttime baan bij de KNVB, onder meer als fysiotherapeut van nationale jeugdteams. Dit heeft hij te danken aan oud-Flevo Boys-speler Henk Brugge, nu hoofd opleiding bij PEC Zwolle en assistent-trainer van Nederland JO17.

Door Jan Papma - 25 juni 2020