Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Sponsor in beeld: Folkers Emmeloord biedt veel meer dan alleen zonwering

Erik Vroom: van Emmeloord naar Groningen en weer terug

Folkers Zonwering heet nu Folkers Emmeloord. ,,We doen veel meer dan alleen zonwering’’, is de logische verklaring van eigenaar Erik Vroom (47). Zijn bedrijf is de afgelopen winter verhuisd van de Bouwerskamp naar de Montageweg. ,,Dat heeft een flinke impuls aan onze bedrijvigheid gegeven’’, concludeert Erik tevreden. ,,Ik denk dat dit onder meer komt door onze veel ruimere showroom. We zijn natuurlijk ook veel beter zichtbaar.’’

Folkers Emmeloord is opgezet door een oom van Erik. Toen deze op 43-jarige leeftijd overleed namen Eriks moeder Fennie Folkers, zus van de vorige eigenaar, en vader Hennie Vroom het bedrijf over. Hennie Vroom bleef aanvankelijk nog rijden op de vrachtwagen, voor Sikkema Transport. De families Vroom en Folkers zijn overwegend in twee branches actief: zonwering en transport. Erik vond een baan in het Groningse Mussel, waar de families Vroom en Folkers oorspronkelijk vandaan komen. Hij begon als internationaal vrachtwagenchauffeur en werd later planner.

Erik keerde met zijn vrouw en vier kinderen terug naar Emmeloord om in het bedrijf van zijn ouders te gaan werken. Hennie en Fennie kennen we in de BCF als trouwe bezoekers van de businessclub. Erik heeft nog met zijn vader kunnen samenwerken, totdat deze vier jaar geleden ook veel te vroeg overleed.

Folkers Emmeloord biedt een breed pakket aan producten voor het binnen- en buitenleven. Niet alleen zonweringen, maar ook garagedeuren, rolluiken, screens, pergola’s, markiezen, veranda’s, horren en ook voor je rolgordijn, duette en zelfs PVC-vloeren kun je bij Folkers terecht. Het zijn vooral A-merken en vrijwel alles wat verkocht en gemonteerd wordt is maatwerk. Neem eens een kijkje in de ruime showroom aan de Montageweg.

Erik vertelt je er onder het genot van een biertje graag ook alles over in onze businessclub. ,,In de zomer heb ik het zaterdags vaak te druk, maar ik kom graag in de BCF. Ik bouw in de Noordoostpolder weer aan nieuw sociaal en zakelijk netwerk en dat gaat prima in de businessclub. Zelf heb ik in mijn jeugd met veel plezier gevoetbald bij Flevo Boys. Na de B’s ben ik gaan volleyballen. Zoontje Emiel voetbalt nu ook bij Flevo Boys, in JO10-2. Ik blijf een voetballiefhebber en de band met Flevo Boys is er voor altijd.’

Door Jan Papma - 22 mei 2020