Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Sponsor in beeld: Evert van Roekel van Nimble Institute

Adviseren en implementeren op het snijvlak van IT en bedrijfskunde.

Er zijn niet veel leden van onze businessclub die twee ministeries en Ikea als klant hebben. Evert van Roekel, mede-eigenaar van Nimble Institute, gevestigd in Heerenveen, kan daar wel met trots over vertellen.

Nimble betekent wendbaar. Het bedrijf adviseert haar klanten over digitale transities en dan vooral vanuit een bedrijfskundige achtergrond. Naast het adviseren over een meer passend digitaal landschap, zorgt Nimble ook voor de implementatie daarvan. Het resultaat van dat werk is dat bedrijven efficiënter kunnen werken, meer kwaliteit kunnen leveren, het werk van hun medewerkers interessanter kunnen maken, veiliger kunnen opereren, sneller kunnen groeien, et cetera. Nimble groeit zelf ook gestaag. Het werk wordt momenteel gedaan door vijftien medewerkers, plus continu acht IT-studenten en zo’n dertig man ondersteunend personeel in India.

Collega-ondernemer Marco van Pijkeren schuift ook aan in de spreekkamer van het klassieke pand aan het Van Harenspad in het centrum van Heerenveen. Evert en Marco kennen elkaar van de hts-opleiding technische bedrijfskunde in Zwolle. Na diverse banen en zakelijke avonturen vonden ze elkaar in Nimble. Marco: ,,We zagen allebei veel relaties van ons worstelen met de digitale transitie. De aansluiting IT en praktische bedrijfskundige zaken was er niet. We merkten al gauw dat goed adviseren alleen niet genoeg was. Dus zijn we zelf ook systemen gaan implementeren.’’

Low code en robotics

Nimble werkt met de low code-technologie. Evert en Marco gebruiken lego als metafoor. ,,Je gebruikt alleen de softwareblokken die je nodig hebt en zet die heel eenvoudig in elkaar, precies zoals jij ze in je onderneming nodig hebt. Je hoeft je niet aan te passen aan de software, maar je gebruikt alleen wat bij jouw bedrijf past. Het mooie van dit systeem is dat het schaalbaar is.’’ Waar Nimble ook veel in investeert is robotics, procesautomatisering. Softwarerobots nemen dan eenvoudig, repeterend werk over van werknemers, waardoor er minder fouten worden gemaakt en er voor hen tijd ontstaat voor meer uitdagende werkzaamheden.

Wil je ook een stap maken als ondernemer? Bedrijfsprocessen efficiënter laten verlopen? Meer ruimte creëren voor jezelf en je medewerkers? Ruimte om te groeien? Evert van Roekel vertelt er graag meer over, bijvoorbeeld als je hem even aanschiet in de businessclub. ,,Ik ben geen groot voetballiefhebber. Ik fiets wel veel op de mountainbike. Met Marcel Westerhof heb ik nog Bartje200 gereden, een tocht van 200 kilometer over onverhard terrein in Drenthe. Ik kom er te weinig, maar als ik in de businessclub ben vermaak ik me altijd prima. Lekker ontspannen kletsen met andere ondernemers; altijd leuk. En als de spelers van Flevo Boys ervoor gaan en de wedstrijd heel spannend maken, dan kan ik daar zeker van genieten!’’

Voor meer info: kijk op www.nimble.expert

Door Jan Papma - 8 september 2022