Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Sponsor in beeld: Autoliefhebbers Maarten en Niels van Staveren van CarXpert

Verhuizen naar de Randweg

Trots staan Maarten (64) en Niels (35) van Staveren van CarXpert Van Staveren bij de crossauto van Niels. Auto’s en natuurlijk ook de autosport vormen de passie van vader en zoon. De gewonnen bekers van de diverse autocrosses glinsteren op afstand mee. Met voetballen hebben ze minder, maar de befaamde derde helft van de voetbalsport spreekt hen wel aan. ,,Wij vinden het heel gezellig om bij de BCF te komen. Daarnaast vinden we het belangrijk om via sponsoring maatschappelijke activiteiten te ondersteunen,’’ zegt Niels.

Maarten begon zijn garagebedrijf aan de Sportlaan, hoek Noordzijde, ruim veertig jaar geleden. Hij verzorgde het onderhoud voor alle type auto’s. Toen zat daar nog een tankstation bij (Fina). Maartens familie, die een aantal tankstations exploiteerde, vond het belangrijk dat die niet in handen van een concurrent zou vallen. Via zijn vader werd ook Niels besmet met het autovirus. Hij werkte onder meer voor Renault Van Rossum en Motorenrevisie in Emmeloord. Sinds 2012 werkt hij voor zijn vader en sinds 1 januari 2018 is hij mede ondernemer. CarXpert is onder andere gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van alle merken auto’s, de in- en verkoop van occasions, aircoservice, accu’s en APK. Ook onderhoud, APK en reparaties voor caravans en campers wordt door CarXpert verzorgd. Bijzonder is dat CarXpert het net zo druk heeft als voor de coronacrisis. ,,De mensen in de Noordoostpolder blijven afhankelijk van hun auto’’, is de verklaring van Maarten.

Het pand aan de Sportlaan is inmiddels zwaar verouderd. Al twintig jaar zijn er plannen voor verbouw, maar dit jaar gaat eigenaar Nico van Staveren, broer van Maarten, er een appartementencomplex van maken, met daarnaast een paar winkelruimten. Maarten en Niels kiezen nu voor een nieuw pand, op het terrein van Van Staveren BV aan de Randweg, achterop het terrein, bijna tegen Concern voor Werk aan. Trots laten vader en zoon de tekeningen zien.

,,Onze werkruimte wordt daar bijna verdubbeld’’, glundert Niels. ,,Logistiek is ook alles beter geregeld. We hebben daar alles op één plek en we krijgen er een grote brug bij waarop we campers en bakwagens kunnen onderhouden. We investeren ook in nieuwe technieken én we maken het gebouw gasvrij. Er komen zonnepanelen en een warmtepompinstallatie.’’ Het zal duidelijk zijn dat het nieuwe bedrijfspand vooral Niels zijn zakelijke toekomst zal bepalen. ,,Maar ik vind het ook prachtig hoor’’, zegt Maarten. ,,Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk.’’

                       

Door Jan Papma - 11 mei 2020