Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Sponsor in beeld : Anne Jan Eskes, Bakkerij de Kof

De link van Anne Jan Eskes (51), eigenaar van Bakkerij De Kof op Urk, met Flevo Boys is schoonzoon Louw Korf. Louw speelt in ons tweede. Toen Marco Bogaart, leider van J019-1, accountmanager van Koopmans Meel, de leverancier van De Kof, vroeg of Anne Jan Flevo Boys wilde sponsoren, was dát het moment. Bakkerij De Kof stak Jo19-1 in het nieuw en werd lid van onze BCF.

Anne Jan is al vanaf zijn vijftiende jaar een gepassioneerde bakker. Hij vond en vindt het een prachtig vak en werkte voor vele bakkerijen in Midden-Nederland. Met zijn vrouw Els kwam hij in 2002 vanuit Veenendaal naar Urk om daar aan De Hofstee een bakkerij over te nemen. Met liefde voor het vak, en inmiddels met hulp van vijftien medewerkers, worden er heerlijke producten gemaakt. Ondernemen was nooit zijn  passie, maar inmiddels heeft hij het management van zijn bakkerij, samen met zijn vrouw, heel goed onder de knie.

Trots leidt Anne Jan zijn bezoeker door de kleine maar efficiënt ingerichte bakkerij. De geur van het vers gebakken brood is heerlijk. Het is de tijd van Sinterklaas. Gigantische speculaaskoeken liggen te wachten om naar de winkel te worden gebracht. Een collega smeert slagroom op een meterslange cake alsof hij aan het verven is.  Op de vraag wat de specialismen van Bakkerij De Kof zijn antwoordt Anne Jan dat zijn bakkerij die wel heeft, zoals de opgespoten Cake en de Roombollen, maar dat hij ernaar streeft dat alle producten speciaal zijn. ,,Daar doen we elke dag onze uiterste best voor’’.

Anne Jan zien we weinig in de BCF, onder meer omdat hij op zaterdagmiddag zelf voetbalt. ,,Ik heb als jongen nooit in clubverband gespeeld, alleen maar op straat. Maar ik ben op mijn 27-ste bij GVVV in Veenendaal in het zesde begonnen. Net toen ik naar het derde zou worden overgeheveld scheurde ik een knieband. In Urk ben ik weer begonnen. Ik voetbal nu in een zaalvoetbalcompetitie, waaraan vijftig Urker teams meedoen. Tjeerd Korf speelt ook met ons mee. Het werken in een bakkerij is fysiek best zwaar en ik vind het voetbal na een week hard werken heerlijke ontspanning. Ik denk dat ik na een jeugd zonder clubvoetbal nog wat in te halen heb’’, knipoogt Anne Jan tot slot.

Door Jan Papma - 4 december 2019