Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Ondanks goede tweede helft staat Flevo Boys met lege handen

Ondanks de nederlaag (3-2) tegen AVV Swift blijft Flevo Boys hoop houden op handhaving. De ploeg haalt vertrouwen uit wederom een goede tweede helft, net als vorige week tegen Apeldoorn.

Foto’s Annalies Klompe

Het was nog even afwachten of de wedstrijd wel door zou gaan tegen AVV Swift. De sneeuwval was voor de meeste wedstrijden in de vierde Divisie spelbreker. Er gingen maar twee wedstrijden door: Ajax tegen SV Huizen en AVV Swift tegen Flevo Boys.
Na de winst vorige week op Apeldoorn, reisde Flevo Boys met vertrouwen af naar Amsterdam. In de begin fase van de wedstrijd, was de eerste grote kans was voor AVV Swift. Maar ook Flevo Boys had kansen op een goal. In de 22e minuut werd Aran Nijboer tegen de grond gedrukt, wat een penalty opleverde. Timon Rorije schoot de penalty feilloos binnen (0-1). Niet veel later was het AVV Swift die de gelijkmaker binnenschoot (1-1). Nog voor rust schoot AVV Swift de 2-1 en 3-1 binnen.

Weer een sterke tweede helft

Flevo Boys begon de tweede helft met de zelfde basis als het gestart was. In de 63e minuut besloot trainer Arjen Postma Coen Hommema en Robin Zuidema te vervangen voor Ivar Span en en Johan Tiems. Flevo Boys wist niet veel later de (3-2) te scoren. Door de goal, bracht Aran Nijboer de spanning terug in de wedstrijd.  AVV Swift kon in de 74e minuut de wedstrijd op slot gooien, maar verzaakte dit.  Flevo Boys bleef tot het eind van de wedstrijd strijden voor een punt, maar helaas was het net niet genoeg.

Trainer Postma

We speelden de eerste helft zonder lef en waren voorin niet balvast genoeg. Pas na rust zag ik weer de goede energie en waren we echt dicht bij een verdiend punt. Wat rest is een zuur gevoel vanwege de onnodige verliespartij. Wel is de drive terug in de ploeg en dat is absoluut nodig in deze fase.

Aanstaande donderdagavond speelt Flevo Boys een oefenwedstrijd tegen Urk, aanvang 19:30 uur. Zaterdag 25 maart, speelt Flevo Boys de eerst volgende competitie wedstrijd thuis tegen Berkum.

Door Peter Santbergen - 12 maart 2023