Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Off-day voor Flevo Boys

Totale off-day voor Flevo Boys tegen SV Huizen. Op papier zou het een aantrekkelijke wedstrijd kunnen zijn, maar de wedstrijd was binnen 17 minuten beslist. Hierna kwam Flevo Boys niet meer in de wedstrijd en verloor met 5-0 van SV Huizen.

Flevo Boys begon met de vertrouwde basis aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Flevo Boys, Aran Nijboer kreeg de bal in de voeten gespeeld door de keeper van SV Huizen. De bal ging in de kluts net naast het doel. Niet veel later was er een kans voor Timon Rorije. Gezien de eerste tien minuten zou je kunnen denken, dat er wat te halen viel vandaag. Flevo Boys liet zich in de beginfase van de wedstrijd veelvuldig voorin zien.

Persoonlijke fouten

Na de eerste tien minuten ging het helemaal mis aan de kant van Flevo Boys. Door een verdedigingsfout kwam SV Huizen op een 1-0 voorsprong, de eerste kans was gelijk een doelpunt. Door persoonlijke fouten werd het in een mum van tijd resp. 2-0 en 3-0. Tussen de 2-0 en 3-0 zat nog geen minuut speeltijd. De drie doelpunten van SV Huizen, werden binnen zeven minuten gemaakt.

Er was duidelijk iets geknakt bij Flevo Boys, er lukte vanaf dat moment niets meer. Tot overmaat van ramp, werd in de 24ste minuut ook nog de 4-0 binnengeschoten. Flevo Boys probeerde zich nog wel terug te vechten in de wedstrijd, maar SV Huizen gaf weinig weg. De ploegen gingen naar de kleedkamer met een 4-0 ruststand.

Vijf wissels

Bij aanvang van de tweede helft, bracht trainer Arjen Postma vier wissels in het veld. De spelers: Guido de Weerd, Ron Jansen, Timon Rorije en Saïd Hassan waren achter gebleven in de kleedkamer. Voor hun kwamen: Thomas Potters,  Gerben Visser, Thom Bos en Yander Zandbergen in het veld. Uiteindelijk konden ook de wissels het verschil niet maken. Na een kwartier kon ook Frits Dantuma het veld verlaten, voor hem kwam Bas Bakker.
Halverwege de tweede helft kreeg Yander Zandbergen direct rood na een stevige overtreding. Niet veel later scoorde SV Huizen de 5-0 uit een vrijetrap, wat tevens de eindstand was.
De wedstrijd was eigenlijk als gespeeld in de eerste 20 minuten van de eerste helft. Het was een totale off-day voor Flevo Boys , een wedstrijd om snel te vergeten.

Hopelijk kunnen ze de knop omzetten en er volgende week weer vol voor gaan, thuis tegen DETO aanvang wedstrijd 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 17 september 2022