Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Goed is niet goed genoeg tegen ACV

Flevo Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen ACV uit Assen met 2-1 verloren.

Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd en zette gelijk druk naar voren. ACV gaf meer ruimte om te voetballen dan Berkum en Buitenpost in de laatste twee wedstrijden. Johan Tiems kreeg in de begin fase kans om de 0-1 te maken, maar verzuimde om de trekker over te halen. Maar het was Aran Nijboer die in de 20e minuut een voorzet over rechts binnen schoot. Helaas mocht Flevo Boys niet lang genieten van de voorsprong, tien minuten later maakte Gijs Jasper de 1-1. Drie minuten later kreeg ACV een penalty nadat Roelof Strikwerda hands maakte. Jasper wist niet te scoren vanaf elf meter, omdat Rodney Rosink fraai redde.

Flevo Boys trekt weer aan kortste eind

In de tweede helft kreeg Flevo Boys kansen om op 2-1 te komen. Net als in de begin fase had Johan Tiems de treffer op de schoen maar faalde oog-in-oog met de keeper. Het was geen gelukkige middag voor hem. Op het moment dat Flevo Boys de aanval zocht, en veel mensen voor de bal had, is ACV snel in de omschakeling en  scoorde Marco van der Heide de 2-1.

Na de 2-1 achterstand werd Roelof Strikwerda gewisseld voor aanvaller Madih Doufikar. Eerder was Tomas Boer al gewisseld voor Aron Strengholt. Ondanks de druk van Flevo Boys wist ACV zich staande te houden in de slotfase en trok Flevo Boys weer aan het kortste eind.

Door de nederlaag blijft het verschil met de nummer 13, CSV Apeldoorn, drie punten. De 13e plaats betekent aan het einde van het seizoen het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Over twee weken speelt Flevo Boys thuis tegen DUNO uit Doorwerth.

Door Peter Santbergen - 20 april 2019