Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Gelijkspel bij HZVV tegen Flevo Boys

Flevo Boys heeft gelijkgespeeld bij HZVV uit Hoogeveen 1-1.

foto’s: Annelies Klompe

De tweede uitwedstrijd van de competitie van Flevo Boys was uit tegen HZVV uit Hoogeveen. De slechte weersomstandigheden in Hoogeveen was tevens een afspiegeling van de wedstrijd.
De wedstrijd was nauwelijks een minuut onderweg en HZVV kwam al op voorsprong door een doelpunt van Noah ten Brinke: 1-0.  Door een fout in de verdediging en het onnodig uitkomen van de doelman liep Flevo Boys achter de feiten aan. Flevo Boys probeerde de achterstand recht te zetten, maar was te gehaast. Hierdoor was er veel balverlies en kwamen ze niet aan het voetballen. Pas in de 24ste minuut was het eerste schot op goal. Wat geen gevaar opleverde voor,  ex-doelman Rodney Rosink.

Gedurende de eerste helft werd Flevo Boys iets sterker en HZVV wachtte op een counter. Door het onrustige spel was er veel balverlies, waardoor het vaak niet tot een aanval kwam. In de extra tijd van de eerste helft, maakte Thomas Potters op aangeven van Yander Zandbergen gelijk 1-1.

Onnauwkeurig en veel balverlies

Bij aanvang van de tweede helft is Bas Bakker in de kleedkamer achtergebleven, Frits Dantuma was zijn vervanger. De tweede helft is een voortzetting van de eerste helft. Zowel Flevo Boys als HZVV hadden veel balverlies.  In de 52ste kreeg HZVV een grote kans, een knappe redding van Volken Huisman voorkwam een voorsprong van de thuisploeg.

In de  65ste minuut kwam Johan Tiems voor Thomas Potters in het veld. Niet veel later werd Younes el Ghamarti gewisseld voor Giedo de Weert.  Giedo kwam in de 84ste minuut alleen voor de keeper te staan, maar verzaakte te scoren. In de zelfde minuut kreeg ook HZVV een kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar ook die aanval leverde niets op.

In de slotfase werd het wat grimmig, maar de scheidsrechter hield het voor gezien. Al met al was het een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen NSC Nijkerk, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 11 september 2021