Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys zet een goede reeks voort bij de start van de competitie.

Flevo Boys opende het seizoen in de 1e Klasse I met een uitwedstrijd tegen Alcides. De formatie van Flevo Boys was de bovenliggende partij en won met 0-3 in Meppel.

Foto’s: Annalies Klompe

Na een kleine twintig minuten brak Flevo Boys de score open. Thomas Potters zette Younes el Ghamarthi alleen voor de keeper en Younes rondde prima af, 0-1. De thuisploeg kreeg niet veel later een grote kans om de score gelijk te trekken, maar een toegekende strafschop werd gemist door Dave Padding. Keeper Klaas Boersma ging gestrekt naar de hoek en voorkwam een gelijkspel. Flevo Boys combineerde goed en kwam niet of nauwelijks in gevaar; het enige wat ze vergaten, was de score verder uit te breiden.

Geen moment in de problemen

Flevo Boys kon het spel van de eerste helft doorzetten in de tweede helft, wat resulteerde in het doelpunt in de 58e minuut. Het was opnieuw Younes el Ghamarthi die de 0-2 binnenschoot. Flevo Boys was bij vlagen wat slordig in de passing, maar was heer en meester op het veld. Met nog een kwartier te spelen zette Thomas Potters Johan Tiems met een prima steekpass vrij voor de keeper, en Johan maakte de 0-3. Het enige wat je Flevo Boys kan verwijten is dat ze de score hadden moeten uitbreiden, maar verder was het een prima start van het seizoen.

Volgende week speelt Flevo Boys een thuiswedstrijd tegen Jubbega, aanvang om 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 24 september 2023