Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys wint uitwedstrijd bij Genemuiden

In een matige eerste helft wist Flevo Boys uit een counter te scoren. Na rust was het spel iets beter en kwam op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk wist Genemuiden de aansluiter te maken 1-2. Wat tevens de eindstand was.

Flevo Boys begon niet goed aan de wedstrijd en kwam in de beginfase gelijk onder druk te staan. Genemuiden was niet scherp en miste de nodige kansen. Voor de neutrale kijker was er weinig aan. Het spel was niet goed, zowel Genemuiden als Flevo Boys lieten geen geweldig voetbal zien. De eerste helft was Genemuiden de bovenliggende partij, maar Flevo Boys wist uit een counter te scoren 0-1. Het doelpunt werd gescoord door Johan Tiems. De 0-1 was tevens de ruststand.

Betere tweede helft

Flevo Boys begon beter aan de tweede helft. Er werd met meer durf gevoetbald, wat ontbrak in de eerste helft. Hierdoor kwamen er ook kansjes. Na een kwartier voetballen werd Johan Tiems onderuit gehaald binnen de zestien. De scheidsrechter wees naar de Elfmeterstip. Penaltykiller Aron Strengholt schoot de bal in de touwen 0-2. Nog geen vijf minuten later maakte Genemuiden de 1-2. Met nog een klein half uur te voetballen probeerde Genemuiden wel aan te zetten, maar miste de scherpte.

Goede zaken

Flevo Boys doet goede zaken vandaag, door de overwinning komen ze net boven Genemuiden te staan.  Ondanks de overwinning blijft het spannend in de middenmoot.

Volgende week zaterdag speelt Flevo Boys thuis de kwartfinale in de Districtsbeker KNVB Noord tegen Hoogeveen, aanvang 17:00 uur.

Door Peter Santbergen - 23 maart 2019