Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys wint thuis van Buitenpost

Na winst op EVV woensdagavond sluit Flevo Boys de week goed af. Thuis werd er gewonnen van Buitenpost met 4-0.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten. Flevo Boys nam steeds meer initiatief, wat resulteerde na 13 minuten in de 1-0. Timon Rorije scoorde op aangeven van Madih Doufikar. Toch bleef het voor Flevo Boys opletten, Buitenpost was bij vlagen gevaarlijk. Flevo Boys liet goed voetbal zien, maar was vaak in de eindpass te gehaast of maakte de verkeerde keuze. Voor rust zette Buitenpost nog even aan, maar tot echte kansen kwam het niet. De ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

Flevo Boys boekt eerste zege

Buitenpost kwam goed uit de kleedkamer en Flevo Boys was niet scherp. Maar na twaalf minuten zette Flevo Boys orde op zaken, Yumé Ramos kopte  een corner binnen 2-0.  Flevo Boys kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, en wist dit uit te drukken in doelpunten. Timon Rorije scoorde ook de 3-0. In de eindfase van de wedstrijd was Frank Post in het veld gekomen voor Madih Doufikar, hij werd binnen de zestien getackeld . Wat een penalty opleverde voor Flevo Boys. Yumé Ramos schoot de penalty goed in 4-0.  Dit was  tevens de eindscore. Flevo Boys boekte na vier wedstrijden de eerste competitie zege van het seizoen. 

Aanstaande zaterdag moet Flevo Boys naar Urk, aanvang 18:00 uur.

Opstelling:  Rodney Rosink(K), Bas Bakker,  Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Marc Reussing, Aron Strengholt, Ivar Span (64. Lars de Boer), Tomas Boer , Timon Rorije (83. Duane Tjen-A-Kwoei), Yumé Ramos, Madih Doufikar (67. Frank Post)

Wissels:  Faziz Mesud(RK), Duane Tjen-A-Kwoei, Lars de Boer, Frank Post

Door Peter Santbergen - 28 september 2019