Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Flevo Boys wint openingswedstrijd tegen DETO

Flevo Boys hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B gewonnen. Uit tegen DETO Twenterand behaalden ze een 2-3 zege.

Na een lange periode van onzekerheden, begon vandaag de competitie voor  Flevo Boys in de Hoofdklasse B. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen DETO Twenterand uit Vriezenveen. Voor de meeste Flevo Boys fans is het nog even wennen aan de nieuwe namen, maar dat is een kwestie van tijd. Na een goede oefenperiode en winst in de KNVB-beker, is het de vraag of ze dit kunnen doorzetten in de competitie.

Flevo Boys begon van meet af aan goed aan de wedstrijd, en zette gelijk druk naar voren. Dit resulteerde in enkele kleine kansen, maar ook DETO was bij vlagen gevaarlijk. In de 20ste minuut kwam Flevo Boys op voorsprong door een enigendoelpunt van DETO (0-1).  Niet veel later liet Flevo Boys een mooie combinatie over rechts zien, hieruit scoorde Timon Rorije de (0-2). Gelijk na de aftrap was het DETO die een kans kreeg op de aansluiter, de bal ging hard voorlangs. Tot aan de rust waren er kansen over en weer. De ploegen gingen rusten met een (0-2) stand.

Kunnen de ploegen het goede spel doorzetten

Het spel in de beginfase van de tweede helft is vergelijkbaar aan de eerste helft. Beide ploegen proberen druk te zetten, maar grote kansen kwamen er nog niet. Doordat Flevo Boys niet meer stoorde op de helft van DETO werd de ploeg uit Vriezenveen steeds gevaarlijker. Dit resulteerde in een goal van Fredi ter Avest in de 60ste minuut (1-2). Dit was een wake-up call voor Flevo Boys. Niet veel later zette Flevo Boys het verschil weer op twee doelpunten. Dit maal was het niet Yumé Ramos zoals eerder vermeld, maar Ron Janzen die de (1-3) maakte.

In de 80ste minuut bracht DETO de spanning weer terug in de wedstrijd, Kai Wesselink scoorde met een mooie volley de (2-3). Tot aan het einde bleef het spannend. Voor de supporters en neutrale toeschouwer was het een leuke en aantrekkelijke wedstrijd.

 

Door Peter Santbergen - 5 september 2020