Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys wint na drie nederlagen van HZVV

Flevo Boys wint de thuiswedstrijd tegen HZVV met 3-1.

Foto’s Annalies Klompe

Het was de vraag of Flevo Boys na drie nederlagen, uit de negatieve spiraal kon komen. Het waren geen dikke nederlagen, maar het kan in de koppies van de spelers gaan zitten.

Het was gelijk schrikken voor de spelers Flevo Boys, nog geen minuut gespeeld en gelijk een behoorlijke kans voor HZVV. Het  was HZVV die vanaf het begin af aan druk naar voren zette, waar Flevo Boys moeite mee had. Gedurende de wedstrijd kreeg Flevo Boys wel meer grip op de wedstrijd, maar HZVV bleef gevaarlijk. Het is uiteindelijk toch HZVV die in de 17de minuut de 0-1 maakte, wat  tot dat moment verdiend was.
Het antwoord van Flevo Boys kwam binnen twee minuten, Frits Dantuma schoot de bal van buiten de zestien in de hoek van het doel 1-1. Het spel ging op en neer, en er waren kansjes voor beide ploegen. Aan Flevo Boys kant was het Matyas van Zorge die Flevo Boys in de wedstrijd hield, dit door een paar mooie reddingen. Als de rust inzicht is ging Flevo Boys met meer lef voetballen en kreeg het de nodige kansen.  Wat in de 40ste minuut resulteerde in een doelpunt voor de Boys. Een voorzet van Timon Rorije werd door Yumé Ramos fraai ingekopt 2-1.

Het had zomaar 3-1 kunnen zijn, vlak voor tijd stond Saïd Hassan alleen voor de keeper. Maar hij schoot de bal over. Flevo Boys ging rusten met een comfortabele stand van 2-1.

Kan Flevo Boys het goede spel van het laatste kwartier doorzetten.

In het begin van de tweede helft kreeg HZVV nog wat kansjes, maar ze konden deze niet verzilveren. Net als in de eerste helft ging het spel op en neer, maar Flevo Boys kwam niet echt in gevaar.
In de 62ste minuut werden Johan Tiems en Aran Nijboer gewisseld voor Thomas Potters  en Robin Zuidema. Er waren wat lichte overtredingen, wat de nodige gele kaarten opleverde. Ook aan HZVV kant werden er gele kaarten geïncasseerd, wat uiteindelijk in de 70ste minuut een tweede gele kaart opleverde voor Jan Hup. Hij kon met rood het veld verlaten.
Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, HZVV kwam niet meer aan voetballen toe en Flevo Boys kreeg kans op kans. In de 75ste minuut werd Fris Dantuma gewisseld voor Guido de Weert.

Een doelpunt voor Flevo Boys kon niet uitblijven. Uiteindelijk is het, net in het veld gekomen Guido de Weert die de 3-1 voor Flevo Boys binnenschoot. In de eindfase van de wedstrijd, had het zomaar 5 of 6-1 kunnen worden. Uiteindelijk kon Flevo Boys tevreden zijn met het behaalde resultaat, en dat geeft weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Volgende week speelt Flevo Boys uit tegen RKAV Volendam, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 23 april 2022