Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Flevo Boys wint districtsbeker

Flevo Boys heeft woensdagavond op Urk de districtsbeker gewonnen. De wedstrijd is geëindigd in een verdiende 0-4. Een beloning voor een mooi en goed seizoen.

De bussen stonden om 18:30 uur klaar om af te reizen naar Urk voor de districtsbeker. De supporters kwamen in grote getale om Flevo Boys te steunen, shirts “cupfighters v.v. Flevo Boys” werden uitgedeeld om Urk rood te kleuren.  Ook in Israël, Madrid en  Ibiza werd er volop meegeleefd door Flevo Boys supporters.

Op voorhand wist Flevo Boys dat Urk voornamelijk de lange bal zou spelen, de verdediging stond goed en had hier weinig moeite mee. In de 14e minuut werd Frank Post binnen de zestien vastgehouden. Aran Strengholt was vanaf elf meter trefzeker (0-1).  Het was een wedstrijd vol spanning, zeker in de 26e minuut toen Rodney Rosink hands had gemaakt buiten de zestien meter. Hiervoor kreeg hij geel. De Urkers waren hierdoor geïrriteerd en voelden zicht te kort gedaan. De ruststand was 0-1.

Frank Post komt zijn belofte na

Het spel in de tweede helft was niet veel anders dan in de eerste. Urk speelt veelal de lange bal en speelde met iets meer druk, en Flevo Boys probeert het voetballend op te lossen. Wel werd het spel harder, wat resulteerde in een rode kaart voor Bennie Dunnink. Hij maakt een overtreding op Arjen Spaan. In de slotfase van de wedstrijd maakte Frank Post de (0-2).  Na de twee nul is Urk gebroken, ze konden geen vuist meer maken.

Flevo Boys kon dat wel, Timon Rorije  die in het veld was gekomen voor Aran Nijboer maakte de (0-3). In de slotminuut maakte Frank Post ook nog de (0-4). Wat tevens de eindstand was.

Feest in de kantine

De spelers werden thuis onthaald door supporters die naar sportpark Ervenbos waren gekomen. Het is de tweede keer in de clubgeschiedenis dat Flevo Boys de beker wint. In 1991 was Flevo Boys in de bekerfinale al eens te sterk voor De Treffers uit Groesbeek.

Competitie

Het is nu zaak om weer op te laden voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Flevo Boys gaat voor de dubbel. Een uitwedstrijd tegen KHC uit Kampen staat op het programma, aanvang 14:30 uur. Steun onze ploeg ook de laatste drie wedstrijden. We rekenen op jullie.

Door Peter Santbergen - 10 mei 2018