Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Flevo Boys wint de thuiswedstrijd van AZSV

Na een moeizame reeks, weet Flevo Boys de thuiswedstrijd tegen AZSV te winnen 1-0.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten aan de gang of Johan Tiems kreeg een 100% kans. Tiems kwam alleen voor de keeper te staan, maar verzaakte te scoren. Hij was niet de enige zo bleek later in de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd speelde Flevo Boys met veel druk naar voren en kreeg de nodige kansen. In deze fase van de wedstrijd, kreeg Flevo Boys een penalty wegens hands. Timon Rorije schoot deze overtuigend in 1-0. AZSV speelde bij vlagen aardig voetbal, maar wist weinig te creëren. Naarmate de rust inzicht kwam, nam geen van beide teams nog enig risico. De 1-0 was dan ook de ruststand.

Flevo Boys maakt het zich weer onnodig moeilijk

AZSV nam na rust het initiatief, maar was niet instaat om veel kansen te creëren. Daarin tegen wist Flevo Boys in de omschakeling enkele keren gevaarlijk uit te komen.  Net als voorgaande wedstrijden vergat Flevo Boys het af te maken, waardoor ze de wedstrijd op slot konden gooien. Hierdoor maakte de ploeg het weer onnodig moeilijk voor zichzelf.  Trainer Postma bracht nog enkele wissels in. Zo werden Johan Tiems, Aran Nijboer, Timon Rorije en Thomas Potters gewisseld voor Gerben Visser, Yander Zandbergen, Thom Bos en Guido de Weert.
Richting het einde van de wedstrijd, was het nog even billenknijpen voor Flevo Boys. AZSV ging alles of niets spelen, maar Flevo Boys wist goed om te gaan met de druk. Na 90 minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord. Is de winst een kentering van de wisselvallige reeks. Dat kunnen we volgende week zien, dan speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Buitenpost.

Door Peter Santbergen - 29 oktober 2022